Dacă eraţi obişnuiţi ca atunci când vine vorba despre Alice în Ţara Minunilor să vă arăt tot felul de obiecte drăguţe inspirate de povestea lui Lewis Carroll, azi lucrurile stau altfel şi nu o să vedeţi nici bijuterii cu iepuri albi, nici pălării fistichii.

Am găsit o serie de trei ilustraţii create de Alvaro León Rodriguez, un artist cu studii în design grafic şi comunicare vizuală făcute în Venezuela şi completate ulterior cu studii de film, televiziune şi fotografie. După fondarea Keloide Audiovisual Lab, a dezvoltat tot felul de proiecte, printre ele numărându-se şi aceste ilustraţiil realizate pentru Belio Magazine.

Cu certitudine nu copiilor se adresează această serie, ci adulţilor care ştiu să înţeleagă și să guste nota obraznică a ipostazei indecente în care e creionată Alice, precum şi atmosfera pe care ilustraţiile o transmit, redând atât de bine întreaga nebunie din spatele acestei scrieri suprarealiste. Culorile şi liniile în care apar cele trei personaje ale cărţii realizate de León sunt de-a dreptul hipnotizante şi parcă rânjetul Pisicii de Cheshire nu a fost nicicând mai înfiorător şi atrăgător în acelaşi timp. Găsesc aceste ilustraţii de-a dreptul delicioase şi provocatoare, iar dacă nici voi nu vă puteţi lua ochii de la ele și vi le doriți agățate pe un perete al casei, unde să le priviți în voie, le puteţi comanda de pe society6.com.

oruga

aliciaybill

gato

Surse imagini: alvaroleon.com, society6.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *