Sam Kalda este un tânăr şi simpatic ilustrator care locuieşte şi îşi desfăşoară activitatea în New York. El este realizatorul proiectului Men and Cats: An Illustrated History, o serie de ilustraţii ale unor bărbaţi talentaţi şi binecunoscuţi care, în mare parte, au activat în diverse domenii ale artei.

Nu e de mirare că s-a gândit la o astfel de temă, căci se autointitulează un „cat-fancier” şi are acasă o pisică pufoasă numită Sister. Dar, conform declaraţiilor făcute celor de la The Huffington Post, ceea ce pare că l-a determinat să se apuce de creat ilustraţii sub acest titlu a fost vederea unei fotografii a actorului Marlon Brando, relaxat alături de pisica sa. „Here is this guy with a macho, mercurial reputation who, in these images, is transformed by virtue of his love for cats”.

Ei bine, aşa cum era de aşteptat, din această serie a bărbaţilor faimoşi care de-a lungul timpului s-au dovedit a fi mari iubitori de pisici nu puteau lipsi scriitorii. Şi, ca totul să arate şi mai bine şi să înţelegem ce a însemnat pentru fiecare dintre ei legătura cu felinele din casa lor, Sam Kalda a alăturat imaginiilor şi pagini cu citate. Astfel, îi vedem pe Ernest Hemingway, mare iubitor al pisicilor polidactile, pe Mark Twain care spunea cândva că nu poate rezista unei pisici, mai ales când toarce, putem, de asemenea, să aflăm ce spunea despre mâţe stăpânul siamezei Karuna, Jean Cocteau, sau să-l zărim pe Edward Gorey mângâind o pisică, lucru firesc având în vedere că le iubea, desena şi că şi-a lăsat chiar o mare parte a averii unei organizaţii caritabile pentru pisici şi alte animale. Nu putea lipsi nici Haruki Murakami, care a „strecurat” pisici în cărţile sale şi a avut, conform propriilor declaraţii, mai mult de zece pisici de-a lungul timpului.

Îmi place mult stilul în care Sam Kalda a creat aceste ilustraţii, întreaga atmosferă care se desprinde din ele, ca să nu mai vorbesc de culorile folosite. Până la urmă, când vine vorba de scriitori şi pisici, lucrurile nu pot fi decât minunate, nu-i aşa?

db2268fb79720baa-kalda_catnook_cover_ai

6def9367897fe36d-kalda_gorey_web

a3f2a97efde3cf16-murakami_quote_web

9f53ce3a4f1fc57e-murakami_web

5afa13e3b09a307d-catbook_cocteau_quote

05e484cb241dadef-cocteau_new_web

tumblr_m16xeilrRw1r39izso1_500

424f3f43fdcf691d-kalda_twain_quote_web

e3bfd571a5c727a2-catbook_twain_web_2

1344be41482dad55-hemingway_web

Sursa: samkalda.com

Găsiți mâncare bună, accesorii și produse pentru pisici pe www.fera.ro!

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *