Deşi e deja primăvară de ceva timp, frigul şi vremea urâtă îşi fac încă de cap. N-am pus în cui hainele groase, fularele şi mănuşile, grădinile şi parcurile nu sunt încă verzi şi pline de flori. Cât despre citit afară, pe o bancă sau pe iarbă, sub raze calde de soare, nici nu poate fi vorba. Se pare că mai avem de aşteptat până să putem îmbina armonios lectura cu natura. Dar nu-i nimic, visînd la aerul cald şi parfumat al primăverii şi la ciripitul păsărilor, putem citi cărţile preferate într-un colţ confortabil din casă, alături de companionul nostru drag, pisica. Ne-a fost alături în nopţile lungi de iarnă, torcând liniştit la gura sobei unde noi citeam poveşti, de ce n-ar sta şi acum prin preajmă, leneşă, pufoasă, jucăuşă şi de multe ori curioasă?

Legătura aceasta între cititori şi mâţe e veche şi bine cunoscută, motiv pentru care diverşi artişti plastici din secole trecute sau contemporani au imortalizat-o cum s-au priceput mai bine. Şi pentru că atunci când e vorba de picturi imaginile fac cât o mie de cuvinte, să privim câteva lucrări în care iubitorii de lectură posesori de pisici se vor regăsi cu siguranţă.

Elizabeth Allan-Fraser Seated, Reading with a Cat – Patrick Allan-Fraser

sursa

Reading by the Fire, 1872 – Edward Lamson Henry

sursa

Totally Absorbed, 1874 – Edward Lamson Henry

sursa

Henry Edward Spernon Tozer

sursa

Portret van mevrouw Mobachius Quaet, 1801 – Wybrand Hendricks

sursa

A Quiet Moment – Edward Thompson Davis

sursa

Tale for Cat – Irina Kalenteva

sursa

Renée et le chat – Jose de Togores i Llach

sursa

Eduard Abzhinov

sursa

Girl and Cat – Robert Henry Dickerson

sursa

Purple lady, reading cat, opened book, flower and wine patterns – Ivona Torovin

sursa

The White Cat, 2007 – Nancy Denommee

sursa

sursa main image

Găsiți mâncare bună, accesorii și produse pentru pisici pe www.fera.ro!

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *