Mereu în căutare de lucruri, poveşti şi imagini vintage, am descoperit cu încântare lumea fascinantă creată de Janet Hill, o tânără pictoriţă din Canada. Privind tablourile ei m-am lăsat purtată în timp până prin anii ’50, căci mie perioada asta mi-o inspiră uleiurile ei pe pânză.

Pe site-ul ei se precizează:

”Janet’s work is both elegant, yet whimsical, often with an underlying narrative that instantly captures the imagination.  Her painting style evokes a sense of nostalgia,  timeless beauty, mystery, humour, and confort”.

În culori dulci precum nişte bomboane fondante, Janet a creat imagini ale unor interioare luminoase şi primitoare, camere cu tapete vesele, mobilă frumoasă şi cărţi răsfirate pe ici-acolo: alături de porţelanurile fine din bufet, pe măsuţe, pe rafturi şi în biblioteci, stivuite prin colţuri sau împrăştiate pe podea sau prin pat, pe lângă cutii de bijuterii sau torturi delicioase.

Grasshopper-sl-815x1024

books and china1

blue radio

Cat-burglar-b-lgo-490x598

the-ballerina-and-the-teacup-small1-500x373

lovesick-logo-1002x1024

Catherines-cluttered-room--842x1024

reading wuthering heights

Dacă e să creăm o poveste, ne putem imagina cu uşurinţă că încăperile aparţin tinerelor cititoare care apar pe pânză. Ele sunt pline de graţie, poartă ţinute elegante şi coafuri perfecte, sunt feminine, visătoare, pasionate de citit şi…pantofi, dacă e să ne luăm şi după alte serii de tablouri ale lui Janet.

the romance reader

reader

On-The-Edge-Of-Her-Seat-sl-791x1024

Catherine-listens-logo-766x1024

The-English-Major-logo-799x1024

Paige-Practices-Poise-logo1-501x1024

the reader 2

Paige-Reads-Madame-Bovary-sl2-500x696

Cu siguranţă însă, sunt persoane care ştiu să se răsfeţe şi să se relaxeze, citind în cadă, cu un pahar de vin alături, plimbându-se cu barca sau cu bicicleta, lenevind la soare sau în pat, mereu însoţite de cărţi.

Reading Little Women

French-Lilac-lgo-490x617

via janet hill

the rowboat

Goldfinch-lgo-789x1024

Carlotta On Vacation

Sau, de ce nu, îşi încearcă chiar ele talentul de romanciere, căci prin preajmă se află maşini de scris şi vreau să cred că nu sunt doar pentru răvaşe de amor.

The-Elephant-And-The-Dancin-771x1024

The-First-Chapter-sl-1024x788

the-columnist-2-500x619

Sursă: janethillstudio.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *