Concurs închis! Câştigător: Eliza. Mulţumim tuturor pentru comentarii şi propunerile interesante.

Începând de azi puteţi câştiga un pachet de 3 cărţi din colecţia Top 10+ a editurii Polirom. Iar cărţile sunt: Istoria romanţată a unui safari, de Daniela Zeca-Buzura; Generalul armatei moarte, de Ismail Kadare; şi Cărăbuşul de aur şi alte povestiri, de Edgar Allan Poe.

Pentru a câştiga acest frumos pachet de cărţi, trebuie să răspundeţi la următoarea întrebare: ce carte străină, de care aţi auzit şi v-a plăcut, dar care nu a fost tradusă încă la noi, v-aţi dori să fie tradusă şi publicată în colecţia Top 10+ şi de ce. Deadline: Luni, 5 decembrie, ora 12.00.

Noi, echipa Bookaholic, vom selecta răspunsul câştigător dintre cele mai interesante şi creative comentarii primite de la voi (aveţi grijă ca adresele de e-mail indicate să fie valide şi corecte, pentru a vă putea contacta).

Mult succes!

 

 

owner Designist.ro, fost redactor Casa Lux; colaborări în presa culturală: Dilema Veche; co-autor al romanului colectiv Rubik


25 comentarii
  1. Mary

    Haunting Violet de Alyxandra Harvey. Am citit multe review-uri pe diverse site-uri din America si mi se pare extrem de interesanta. Din pacate nu este tradusa la noi; mi-as dori foarte mult sa o pot achizitiona in limba romana.

    Reply
  2. Raluca E

    ” The Color Purple” de Alice Walker, pare a fi o carte buna, inspirata din viata cruda pe care au avut-o oamenii de culoare din America, o carte care a fost si castigatoare unui premiu Pulitzer si cred eu, ca merita sa faca parte din colectiile Polirom. Eu am citit o recenzie , dupa ce am aflat de ea dintr-un film recent vizionat si chiar imi pare rau ca nu e tradusa in limba romana, in acest secol al vitezei si al tehnologiilor inalte de care dispunem.
    In principu, cartea urmareste viata mizera a unei femei de culoare, ce nu are parte de noroc in copilaria sa, fiind maltratata de tatal sau, acelasi nenoroc il intalneste si in casnicia sa unde e tratata ca o sclava. Totusi, o femeie puternica fiind, se pare ca ea continua sa viseze spre o viata mai buna, iar roata se intoarce in favoarea ei atunci cand intalneste o femeie ce reuseste sa impleteasca o noua viata, intr-un mod mai placut, asa cum visase.
    Si povestea se termina aici… mai departe nu stiu ce se intampla si cum se petrec lucrurile, insa cu siguranta mi-a captat atentia si o voi astepta cu mare drag, cand va aparea .

    Reply
  3. catherine

    Am răsfoit, îndemnată de un prieten, una din cărţile Juliei Cameron, The Artis’s Way. Ar fi mult de discutat pe marginea acestei metode, acestui concept propus de autoare pentru dezvoltarea şi cultivarea talentului artistic. În mare, Julia ne învaţă să ne auto-disciplinăm prin aşa-numitele “3 pagini de dimineaţă”, un jurnal liber dar obligatoriu în care ne eliberăm de gândurile care ne copleşesc la trezire, de ideile prea multe născute poate în vis, poate din seminţe aruncate mai demult, de tot “balastul”, lăsând mintea limpede să creeze. Apoi, pentru “hrănirea” minţii în vederea actului artistic, ne propune câte o ieşire săptămânală, solitară în care să explorăm diverse laturi ale lumii (artistice şi nu numai) înconjurătoare – o piesă de teatru avantgardistă, un curs de dans, un concert de muzică necunoscută, o zi la zoo, un răsărit la marginea oraşului- experienţe care ne vor îmbogăţi sufletul şi mintea cu senzaţii, idei noi, bune de-a fi exprimate prin arta pe care ne-am ales-o s-o slujim. Toate, explicate pe îndelete, etapizate într-un program, etc. Suna extrem de interesant.
    Mi-a părut sincer rău că n-am găsit nimic tradus în română, ci numai variante în engleză.

    Reply
  4. RADU

    Prea târziu şi prea puţin.

    Wolf Hall – Mantel, Hilary

    The Line of Beauty – Hollinghurst, Alan

    Oscar and Lucinda – Carey, Peter

    Schindler’s List – Keneally, Thomas

    The Education of Henry Adams – Adams, Henry

    Poate greşesc, însă nu ştiu dacă au fost traduse până acum în română.

    Reply
  5. Adrian C.

    Angels in America – Tony Kushner

    N-am citit piesa, dar am vizionat miniserialul realizat de cei de la HBO si mi-a placut. Este o carte pe care daca as gasi-o in limba romana, m-as stradui sa o am si sa o citesc. Nu stiu cat de mult s-a abatut filmul de la povestea cartii (stiu ca exista aceasta pratica), dar metafora unui Dumnezeu dezertor, care a abandonat oamenirea, lasandu-i pe oameni singuri in fata tuturor confruntarilor vietii, mi s-a parut interesanta si mi se pare ca este inca de actualitate. Cred ca in definitiv cartea are mai multe mesaje, demne sa deschida ochii celui care ar citi-o si anume ca dincolo de cum suntem – dincolo de preocupari, dependente, etnie, rasa, orientare sexuala sau politica – cu totii putem fi mesageri ai divinitatii, chiar daca uneori in tumultul cotidian, captivi in propria noastra drama existential,a pierdem mesajul.

    Reply
  6. Alexei Mateevici

    What would Audrey do? scrisă de Pamela Keogh. Pentru că trei sferturi dintre romance nu ştiu ce-i aia stil sau eleganţă. Şi pentru că prietenii lor nu se pricep să le explice.

    Reply
  7. Darya

    ”Friendship with God ”de Donald N.Walsh-cum sa ne intelegem si sa ne cunoastem mai bine pe noi insine ,cum sa ii acceptam pe ceilalti si totodata lumea in care traim.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *