Cum este o poveste de dragoste în Pakistan? Un tânăr care studiază în SUA se întoarce în Pakistanul natal și o cunoaște pe Dia, o fată atipică, independentă. Legătura lor se lovește de o societate tradiționalistă, extrem de religioasă și de presiunea familiilor. “Libertatea de a iubi” (Trespassing) este al doilea roman scris de Uzma Aslam Khan, o autoare de origine pakistaneză, și a avut un succes internațional răsunător, fiind tradusă în optsprezece țări.

Avem pentru voi trei volume din “Libertatea de a iubi”, oferite de Editura Polirom. Pentru a câștiga unul dintre ele, trebuie să ne răspundeți la o întrebare:

Ce carte scrisă de un autor din Orient ți-a plăcut mai mult și de ce?

Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința concursului, s-au semnat cu numele întreg și real și au folosit o adresă de mail corectă. Deadline: luni, 15 iulie. Succes!

Prezentarea editurii:

Libertatea de a iubi este o critica a unui univers dezorganizat si brutal, dominat de lipsuri si cruzime, unde terorismul si rapirile devin o realitate cotidiana, dar este, in acelasi timp, si o carte a sperantei si salvarii, a impacarii si renuntarii.
 
Daanish, un tinar pakistanez ce studiaza in Statele Unite, se intoarce in Karachi pentru a lua parte la inmormintarea tatalui sau. Aici o cunoaste pe Dia, o adolescenta independenta, atipica pentru societatea din Pakistan. Povestea de dragoste ce se infiripa intre ei provoaca tulburari puternice in societatea traditionalista musulmana in care traiesc cei doi si dezgroapa scandaluri si pacate teribile din trecut: morti tragice, tradari si lasitate.
„In miezul cartii sale, in ciuda tuturor imaginilor matasoase ce il invelesc, sta violenta omniprezenta in relatiile si contactele sociale din Pakistanul contemporan. Tensiunea dintre curgerea lina a povestii spuse de Khan si duritatea brutala a societatii pe care ea o descrie face din Libertatea de a iubi o lectura memorabila.” (Outlook India)

„Khan trateaza cu aceeasi maiestrie si problemele politice si religioase, si cuceritoarea poveste de dragoste din roman, iar rezultatul este un extraordinar portret al metropolei Karachi, un oras dominat de coruptie, violenta si tensiuni sociale.” (Booklist)

 

câștigători: Mihaela Constantinescu, Radu Dobre, Bulubașa Corina


Uzma 400dpi

Cristina Foarfă

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


39 comentarii
 1. AvatarDiana Marginean

  Mi-a placut “Rusinea” de Salman Rushdie, pentru ca surprinde si descrie minutios aceasta emotie si ipostazele in care ea apare in societatea pakistaneza.

  Reply
 2. AvatarBogdan

  Elif Shafack ” Onoare”, ultima citita de aceasta autoare, dar citite toate cartile ei. Finaluri intoarese din condei cum numai aceasta scriitoare de origine turca poate sa scrie. A se vedea si finalul de la “Bastarda istambulului” Dintre cei tri scriitori de religie musulmana Elif Shafack i-mi place cel mai mult.

  Reply
 3. AvatarBogdan

  Si cartea pusa la concurs am citit-o, la fel ca toti scriitori musulmani tratazea conditia femeii in tarile cu acest tip de religie. Final neasteptat foarte bine gandit. Am citit-o in format “e-book” luata de la elefant.ro dar mi-ar place sa o castig s-o am in biblioteca

  Reply
 4. Avatarpauna oana

  Mi-a placut foarte mult cartea lui Haruki Murakami-Padure norvegiana.Plina de mister,cuvinte frumos mestesugite,idei profunde,lirism pur si multe emotii,m-a fascinat si as mai citi-o o data.

  Reply
 5. AvatarMihaela Halichi

  Idries Shah – Povestile lui Mulla Nasrudin.

  Fara a avea pretentii fatise de a fi o culegere didactica, cartea lui Shah reuseste, prin intermediul fascinantelor povesti traditionale ale Asiei milenare, sa faca accesibile Occidentului cateva din aspectele sufismului. Erou si anti-erou al carui repertoriu de situatii te invita la o portie de ras, Nasrudin sau Nastratin se apropie de fiecare cititor, indiferent de varsta, si transmite invatatura spiritual sufí prin intermediul unor intamplari simple si ingenioase. Personal, am trait cartea nu numai ca o invitatie placuta la spiritualitate si la deschiderea sufletului, ci si ca o calatorie prin amintirile copilariei.

  Reply
 6. AvatarRadu Dobre

  Am citit cartea lui Amos Oz, Poveste despre intuneric si dragoste. Este o carte ce induioseaza prin continutul ei. Un copil indragostit de carti care este ancorat in problemele societatii care par ca nu se mai termina. Amos Oz a reusit sa-mi faca viata frumoasa.

  Reply
 7. AvatarVasile Carmen

  Sa cunosti o femeie, Amos Oz. Este o carte care vorbeste despre relatia dintre doua persoane, de fapt este un ghid ce aduce in evidentaproblema femeii, cum sa fim atenti la alegerea pe care o facem. Este o conversatie cu tine insat, insuti.

  Reply
 8. AvatarTaerel Elena

  Copii in miez de noapte, Salman Rushdie, este o carte ce m-a marcat. Eram tare curioasa de ce in miez de noapte? Este o generatie de copii ce a luat fiinta la miezul noptii si urmareste evolutia acestei lumi. Imi plac ideile ce curg lin pe fiecare fila care. Fiecare pagina a reusit sa-mi ofere o alta viziune despre aceasta lume. Viziunea acestui scriitor este una un pic subreda, dar interesanta.

  Reply
 9. AvatarCurieru Irina

  Am citit cartea Rusinea de Salman Rushdie, o carte reusita ce descrie o lume ce apartine acestui scriitor. M-a impresionat descrierea acestei carti, tehnica atat de frumoasa ce te cucereste la fiecare pagina pe care o citesti.

  Reply
 10. AvatarBumbaru Daniel

  O Mare de Maci de Amitav Ghosh
  Cea mai bună şi ambiţioasă carte a lui Ghosh… o poveste cu aven­turi plas­ată în Calcutta secolului al XIX-lea, pe fundalul războiului opiului.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *