
În curând va apărea la editura Polirom un nou volum semnat Marin Mălaicu-Hondrari, “Lunetistul“. Din prezentarea editurii, aflăm despre carte că este “Un roman plin de tandrețe și erotism, cu o structură absolut neconventională, cu totul inedită, în care Marin Mălaicu-Hondrari renunță la prudență și se expune riscurilor, așa cum Lunetistul renunță la precauții, iese din ascunzatoare și încearcă să-și trăiască viața.”
Update: câștigători – Andreea Bagita, Anamaria Clujan, Taerei Elena.
Despre poezia lui Marin Mălaicu-Hondrari am scris aici, spunându-vă că <<„Nebunia” poetului e, orice s-ar spune, indestructibilă, şi esenţială pentru patima, dar şi pentru delicateţea versurilor sale>>
Avem pentru voi trei exemplare din Lunetistul cu autograful autorului, Marin Mălaicu-Hondrari. Pentru a câștiga unul dintrele ele, răspundeți într-un comentariu la întrebarea:
Care este ultima carte scrisă de un autor român pe care ați citit-o și ce părere aveți despre ea?
Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința concursului. Vă rugăm să vă semnați cu numele complet și corect și să folosiți o adresă de mail validă.
Deadline: 15 septembrie. Succes!
Ultima (re)citită a unui autor român este ”Liber de causis” de Florin Partene, o carte care confirmă faptul că autorul este unul dintre cei mai buni poeți de după 2000. Fiecare poem e incredibil și nu am găsit nimic care să nu-mi placă. Pot să spun că pentru această carte merită să-mi croiesc un buzunar special la fiecare geantă sau rucsac.Am 5 volume ,și patru dintre ele își așteaptă rândul la pixul lui John.
Am citit cartea Maitrei de Mircea Eliade. Este o carte ce te cheama sa calatoresti, alaturi de scriitor si sa iei parte la iubirea ce se naste pentru o fata, da si esecul acesteia. Este o carte care m-a impresionat si cu siguranta ca ma voi intoarce sa o recitesc.
Zen.Jurnal de M.Cartarescu- mi-a placut la nebunie.E o carte geniala despre un om sensibil,romantic si nesigur pe fortele proprii.
O, da, am recitit Invitatie la vals, Mihail Drumes. Acest scriitor mi-a marcat viata , scriind acest roman aproape liric. Romanul urmareste nasterea unei iubiri si chinul acesteia doar pentru a face pe cea de langa tine sa sufere. Este o carte cu detalii sfasietoare care zbuciuma sufletul cititorului si cu toate acestea vreau sa recitesc acest roman…
Emil Cioran – Caiete II. Un volum interesant ce prezinta viata cunoscutului autor.
Dilar pentru o zi de Andrei Ruse. Am citit si Soni, roman scris tot de Andrei Ruse, care mi-a placut mult, insa Dilar pentru o zi m-a dezamagit, adica nu s-a ridicat la asteptarile mele.
Ultima carte scrisă de un autor român pe care am citit-o a fost “Adam și Eva”, de Liviu Rebreanu. M-a impresionat filosofia personajelor asupra vieții și conceptul eternei căutări a unui suflet pereche, ideea de metempsihoză și androginitate. Ar fi multe de spus despre această carte, dar cel mai important e că mi-a schimbat oarecum viziunea asupra dragostei, asupra persoanei potrivite și a sacrificiilor făcute pentru împlinirea spirituală.
Ultima carte scrisă de un autor romăn este”Poarta neagră”de Mircea Anghelescu””si am o părere foarte bună,deoarece este un roman foarte reprezentativ,deoarece autorul retrasează experienta închisorii comuniste trăite de câtiva scriitori români înaintea flagelului comunist.Regăsim în mare parte aceeasi coruptie,nepăsare,servilism,brutalitate fată de fînta umană atât de reprezentativă spatiuui románesc