Avem pentru voi un pachet de cărți format din trei titluri oferite de prietenii noștri de la Editura Herald. Este vorba de trei cărți cu note spirituale, așa cum ne-a obișnuit până acum Herald.  Mai exact, avem “Terapia prin flori “, “Peregrinul. Sfârșit de călătorie “, “ Sufism și poezie mistica în Persia “.

Câștigătoare: Mihaela Halichi

Pentru a câștiga pachetul, trebuie să ne răspundeți la o întrebare simplă: care este textul vostru esoteric, mistic, spiritual preferat? Poate vă plac scrierile clasice indiene, poate citiți poezie mistică, poate vă plac la poveștile orientale sau poate ați găsit ceva cu care rezonați în textele contemporane.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat tema de concurs. Deadline: vineri, 22 martie. Succes!

 

59 comentarii
  1. Liliana

    HERAMANN HESSE – “Jocul cu margele de sticla”

    Cartea a aparut in 1943, si a fost citata in 1946 la Premiul Nobel pentru Literatura castigat de Hermann Hesse. Ea a fost initial publicata sub titlul “Magister Ludi” traducerea din latina a “Maestru al jocului/ scolii”.
    Romanul este un exemplu de “bildungsroman” sau un gen literar bazat pe psihologia si morala dezvoltarii protagonistilor in toate etapele vietii. Continutul esoteric al biografiei este conturat exceptional de Hermann Hesse la finalul romanului, cand naratorul fictional paraseste relatarea lasand loc ultimilor trei povestiri aparent separate de restul romanului, final care este peste masura scopului unei biografii.
    Povestirile postume ale biografiei personajului principal din final sunt prezentate ca exercitii de imaginatie ale vietii traite. Prima poveste vorbeste despre “cel ce aduce ploaia”, despre cel care a trait “acum multi ani, cand femeia conducea…”.
    A doua povestire il prezinta pe un pustnic crestin, alterego al personajului principal, care era renumit pentru rabdarea de care dadea dovada in contrast cu temerile interioare, acesta se afla in cautarea duhovnicului care sa-i redea rabdarea si in interior/ spiritul sau.
    Ultima poveste se refera la un print nedrept uzurpat de catre fratele sau vitreg, astfel, ca mostenitor al regatului se deghizeaza intr-un cioban pentru a-si salva viata. Mai apoi, printul deghizat in taran intalneste un yoghin dorind in final sa experimenteze si el meditatia ca forma de relaxare si echilibru, dar nu reuseste sa ramana cu acesta in padure. Renunta la conditia de cioban si se casatoreste cu o femeie frumoasa, intr-un acces de furie printul isi ucide fratele vitreg si se intoarce la yoghinul din padure care-l va ghida spre o viata spirituala ca o alternativa a vietii normale duse pana atunci, in afara lumii pline de iluzii (asa se defineste conceptul MAYA).
    Cele patru vieti relatate in roman, inclusiv ca Magister Ludi, oscileaza intre extrovertire si introvertire, in timp ce in curs de dezvoltare cele patru principii de baza din psihologia analitica: senzatie, intuitie, sentimental, gandire.
    Freedman a scris in bibliografia lui Hesse ca tensiunile create din perioada nazista in care a trait au contribuit direct la crearea jocului de margele de sticla ca un raspuns la asupririle timpului.

    Reply
  2. damaris

    din cartile spirituale mai contemporane am citit cei 5 oameni pe care ii intalnesti in rai de mitch alborn..o carte care iti arata lucrurile importante ale vietii

    Reply
  3. Lorena

    Varstele timpului- Ion Ghinoiu, o incercare de descifrare a modalitatilor prin care omul a invatat sa sa asocieze simboluri cu trecerea timpului, o initiere in perceperea notiunii de timp.

    Reply
  4. Oprea Tibi

    Klaus Kenneth – Doua milioane de kilometri in cautarea adevarului
    Este o carte super, povestea unei convertiri.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *