pachet de carti

Pentru că a început vara și nu plecăm niciodată în vacanță fără o carte sau mai multe, ca să nu mai zicem de cititul la terasă (uite o listă de terase unde poți să citești sau să lucrezi), ne-am gândit, împreună cu prietenii de la Polirom, să vă facem cadou un pachet de cărți faine.

Update: câștigătoare Lavinia Alexa

E vorba de patru cărți, iată din descrierea editurii câteva cuvinte despre fiecare:

Bucătăria sclavilor

Rămasă orfană, micuța Lavinia ajunge pe pamînturile unei plantații de tutun, unde trebuie să trăiască și să muncească alături de sclavi, în bucătărie. Aflată în grija frumoasei Belle, despre care unii cred că-i amanta stapinului, Lavinia devine treptat parte a noii familii; singura opreliște în calea aparentei sale fericiri este faptul că, deși pe o plantație plină de sclavi de culoare, ea e o sclavă „alba”. În ciuda tuturor greutăților, va fi acceptată în „casa cea mare”, de unde stăpînul lipsește, iar stăpîna se luptă cu dependența de opiu. Kathleen Grissom marchează prin apropierea celor două personaje, mulatra Belle și „alba” Lavinia, un contrast greu de pus în cuvinte. Bucătăria sclavilor este o poveste tragică, punctată pe alocuri de nesiguranța așteptării și de înțelesuri noi ale realității familiale, unde dragostea și credința, deși trebuie să învingă orice piedică, eșuează adesea.

Prezentare completă

Grădina cețurilor din amurg

Romanul Grădina cețurilor din amurgește povestea vieții fascinante a judecătoarei Teoh Yun Ling. Structurată pe trei planuri temporale, acțiunea romanului se întoarce în trecut, la perioada celui de-al Doilea Război Mondial, cînd Yun Ling și sora ei, Yun Hong, sînt prizoniere într-un lagăr japonez. După terminarea războiului, Yun Ling vrea să-și țină promisiunea făcută surorii moarte a€- aceea de-a construi o grădină japoneză în casa lor natală din Kuala Lumpur – și devine ucenică și mai tîrziu iubita maestrului Nakamura Aritomo. Amenințată de pierderea memoriei, Yun Ling hotărăște să-și pună amintirile pe hîrtie și descoperă secretul vieții lui Aritomo.

prezentare completă

Lumina dintre oceane

După patru ani de coșmar petrecuți pe fronturile Primului Război Mondial, Tom Sherbourne se întoarce în țara natală, Australia, angajindu-se paznic de far pe Ianus Rock, o insulă aflată la distanță de o jumătate de zi de coastă. Izolați de restul lumii, Tom și frumoasa lui soție, Isabel, încearcă zadarnic să devină părinți. Cînd orice speranța părea pierdută, pe țărm eșuează o barcă ducînd un cadavru și un nou-născut. Încâlcindu-și principiile, Tom și Isabel decid să păstreze copilul, considerindu-l un dar de la Dumnezeu. După doi ani, cînd se întorc pe continent, descoperă că hotarirea luată le-a schimbat iremediabil destinele.

Prezentare completă

Prințesa Bari

Legenda coreeana a prințesei Bari istorisește cum cea de-a șaptea fiică a unui rege este abandonată de părinți, dornici să aibă și un fiu. Cînd însă regele și regina se îmbolnăvesc, ghicitorii le spun că există o singură cale de salvare: fiica lor părăsită trebuie să caute apa vieții la marginea lumii și să le-o aducă. Pornind de la această legendă, Hwang Sok-yong țese în romanul său o poveste despre viața grea din Coreea de Nord a anilor 90, despre cum oamenii pot deveni fiare, despre supraviețuirea într-o lume chinuită de conflict. Eroina – cea de-a șaptea fată –  primește de la bunica ei, o femeie-șaman, numele Bari. Bunica este cea care o pregătește pe micuța Bari pentru calea lungă pe care o va străbate, învățînd-o cu ajutorul poveștilor că nimic nu e inutil, că răbdarea reprezintă cheia supraviețuirii. Și, deși copilă nu înțelege mare lucru, va descoperi în China, la Londra și pe unde o mai poartă pașii, aievea și în vis, înțelepciunea de a da timpului timp.

Concurs

Pentru a câștiga pachetul de cărți de la Polirom, trebuie să ne spuneți într-un comentariu ce planuri de lectură aveți pentru vara aceasta. Deadline: 5 iunie. Câștigătorul va fi ales prin tragere la soți. Vă rugăm să vă semnați cu numele complet și să scrieți o adresă de e-mail validă. este permisă o singură participare de persoană.

Succes!

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


385 comentarii
  1. cristina andron

    am cateva carti de recitit, cele ale lui margaret mazzantini si vreau sa duc la bun sfarsit ma numesc rosu, al lui pamuk. apoi o sa continui lista de carti cumparate care deja se transforma in turnulete prin diverse colturi ale casei.

    Reply
  2. IONESCU ANCA

    Abia astept concediul pentru a citi ultimele carti achizitionate, de care nu am timp sa ma apuc din cauza serviciului:
    ‘Gora’ de Rabindranath Tagore
    ‘Mostenirea familiei Knut’ de Bjonstjerne Bjornson
    ‘Per cel norocos’ de Henrik Pontoppidan
    ‘Pelerinul Kamanita’ de Karl Gjellerup
    si romanele surorilor Bronte.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *