Vă anunțam mai devreme că Biblioteca Polirom îmbracă haine noi și se dezvoltă pe mai multe direcții. Acum a venit momentul să ajungă la voi cinci titluri foarte tari care apar săptămâna aceasta în librării. Avem pentru voi un pachet format din Davaiştii de Irvine Welsh, Baudolino de Umberto Eco, Marina de Carlos Ruiz Zafon, 1001 de zile sau Noua Şeherezadă de Ilf și Petrov și Ultimul dans al lui Charlot de Fabio Stassi.

Câștigătoare: Oana Elena Anghelache

Câte ceva despre fiecare:

Davaiştii de Irvine Welsh, traducere din limba engleză de Carmen Toader, autorul bestsellerului Trainspotting, a cărui ecranizare a fost unul dintre filmele-cult ale anilor ’90. În Davaiştii, Irvine Welsh revine la personajele lui deja familiare, Renton, Sick Boy, Spud, Begbie & Co. Acum aflăm cum au ajuns ei să fie dependenţi de heroină: pe de o parte, împinşi de „probleme personale”, iar pe de altă parte, din cauza dificultăţilor socio-economice din Scoţia anilor ’80.

O nouă ediţie din 1001 de zile sau Noua Şeherezadă, traducere inedită din Ilf şi Petrov, o călătorie revigorantă în lumea paradoxurilor, a viselor şi a burlescului, dar şi un portret al începutului de secol XX; traducere din limba rusă şi note de Adriana Liciu.

O nouă ediţie din romanul Baudolino de Umberto Eco, un fermecător puzzle istoric, traducere din limba italiană şi note de Stefania Mincu

Ultimul dans al lui Charlot de Fabio Stassi, traducere din limba italiană de Cerasela Barbone, un roman inspirat din viaţa lui Charlie Chaplin care, în 1971, de Crăciun, primeşte un oaspete mai puţin obişnuit: Moartea.

Marina de Carlos Ruiz Zafón, autorul bestsellerului internaţional Umbra vîntului (publicat în cincizeci de ţări), traducere din limba spaniolă şi note de Ileana Scipione.

 

CONCURS

Pentru a câștiga pachetul cu cele cinci cărți, trebuie să ne spuneți într-un comentariu alte trei titluri din literatura universală pe care v-ar plăcea să le vedeți în colecția Biblioteca Polirom și de ce. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința de concurs. Vă rugăm să folosiți numele real și o adresă de mail validă. Deadline: 16 martie. Succes!

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


69 comentarii
  1. Madalina Roca

    Poezie, mai multa poezie….
    As vrea sa publicati in colectiile Polirom :
    1) Mario Benedetti- Antología Poética , unul dintre cei mai buni poeti latino-americani , autor pe intelesul tuturor, de o sensibilitate rar intalnita.
    2)Pablo Neruda-Veinte Poemas de Amor y una Canción Desesperada- pentru ca Neruda a fost laureat al premiului Nobel pt. literatura , pentru ca este cel mai important volum al sau .
    3) Federico Garcia Lorca- Romancero Gitano, pentru universul tragic al romantelor poetului, pentru sangele andaluz care iese la lumina in toate poemele spaniolului.

    Reply
  2. Mirela Luca

    Hector Malot, “Singur pe lume” – o carte care mi-a marcat copilaria si care, cred, ar trebui sa se regaseasca in biblioteca oricui

    John Steinbeck, “Tortilla Flat” – o carte scurta extraordinara in genul Jack Kerouac, a aparut in anii 90 cred ca la Nemira si de atunci nu a mai fost reeditata

    Dan Nita, Nopti de Vama” – cred ca cea mai buna carte de un autor roman pe care am citit-o in ultimul timp, din pacate foarte greu de facut rost, din moment ce autorul vad ca o vinde doar in Vama Veche

    apropo de autori romani, mi-a placut mult si va felicit ca ati punlicat “Medgidia, orasul de apoi”

    Spor !

    Reply
  3. Lorena

    Mi-ar placea foarte mult sa gasesc urmatoarele carti in cadrul editurii Polirom, fiind foarte greu de gasit si in anticariate:
    1. Dictionnaire de l’urbanisme et de l’aménagement -Francoise Choay si Pierre Merlin pentru ca este publicat doar in limba franceza, acest dictionar este o carte de temelie pentru domeniul urbanismului
    2. Etnografia romaneasca-Ion Vladutiu, o ilustrare a patromoniului material si imaterial popular romanesc de care toata lumea ar trebui sa fie constienta
    3. Coloana cerului – Romulus Vulcanescu o carte cu numeroase referiri legate de mitul si simbolul coloanei

    Reply
  4. andreea

    Marile Sperante – Charles Dickens
    Peter Pan – J.M. Barrie
    Avarul – Moliere

    Toate trei fac parte din cartile pe care orice om ar trebui sa le citeasca in viata asta pentru simplu motiv ca te transporta fie catre o alta lume, fie catre lumea ta, privita dintr-un alt unghi (moliere). Fiecare din aceste trei carti inseamna o experienta.

    Reply
  5. Benedek Kinga

    Sunt cateva carti pe care doresc sa le citesc de foarte mult timp si nu reusesc sa le gasesc sau inca nu sunt traduse pe limba romana:
    1) Sergei Lukyanenko-The Nightwatch , de asemenea mi-ar placea sa citesc toate cartile din serie (Day Watch,Twilight Watch si the Last Watch)
    2)Drake Alexander-The Invention of Religion -este o carte care mia atras atentia si mi-ar placea sa o citesc in viitorul apropiat
    3)David Mitchell -Cloud Atlas- as dorii sa cumpar aceasta carte

    Reply
  6. Adrian Popescu

    1) “Fundatia” de Isaac Asimov . Este probabil una dintre cele mai bune si captivante carti din istoria SF-ului si totusi aproape imposibil de gasit in romania.
    2) “Dama cu camelii” de Alexandre Dumas fiul. Este cartea care o recomand oricarui adolescent care inca nu a facut cunostinta cu lumea cartilor.
    3) “O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri” de Neagu Djuvara. Cartea pe care toti romanii ar trebui s-o citeasca cel putin odata.

    Felicitari pentru initiativa si o primavara cat mai frumoasa !

    Reply
  7. Grosu Ioana

    1.Drake Alexander-The Invention of Religion: cred ca e destul de interesanta si as vrea sa o citesc cat de curand 🙂
    2.Dick Hebdige – Subculture. Thea meaning of style. Foarte interesanta pentru stilul de viata a fiecaruia 🙂
    3. Michelle Lovric – The Book of Human Skin- pentru Venetia de altadata :X

    Reply
  8. Ana Mănescu

    1. Sarah Kane – un volum cu piesele ei de teatru (Blasted, Cleansed, Phaedra’s Love, Crave, 4.48 Psychosis)

    2. J.K. Rowling – Harry Potter – are nevoie de o altă traducere

    3. Tolstoi – Ana Karenina

    Reply
  9. Niculicea Ana

    In primul rand, mi-as dori sa se traduca primele carti ale lui Murakami : ”Hear the wind sing” si ”Pinball 1973” deasemenea, cat mai repede cartea care va vi lansata in aprilie.
    Apoi, cred ca mi-as dori ”Zen and the Art of Motorcycle Maintenance” de Robert M. Pirsig. Am incercat sa fac rost de ea in engleza, dar nu s-a putut, este o carte plina de filosofie si cu destule recentii pozitive.

    Reply
  10. Nita Irina

    Ghidul autostopistului galactic – Douglas Adams, fiindca este de negasit in romana si este unul din cele mai importante romane de acest gen.

    Monsieur Malaussene – Daniel Pennac, pentru ca este o cruzime fata de fanii Saga Malaussene faptul ca nu pot citi in romana toate aventurile respectivei familii.

    Doamna Voltaire – Teodor Maziliu, de fapt oricare dintre romanele sau culegerile sale de nuvele cred ca ar fi foarte apreciate.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *