Începeam săptămâna scriind despre „Piesă pentru frate și soră”, un spectacol foarte fain, cu  Istvan Teglas și Ioana Mărcoiu (iar actorii își fac foarte bine treaba), în regia lui Iris Spiridon și scenografia Cristinei Milea. Acesta este o adaptare după una dintre piesele mai târzii ale lui Tennessee Williams, cu nuanțe autobiografice și teme majore aduse în discuție. 

Spuneam atunci că „Piesă pentru frate și soră este un spectacol incomod, puternic, dur, care m-a provocat, continuu și constant (în momentul vizionării, dar și după), și care m-a angoasat” și că „Nu pleci vesel de la Piesă pentru frate și soră, asta e clar. Dar prefer ca un spectacol să mă bulverseze, să mă izbească puțin, să mă gândesc la gesturile personajelor de pe scenă și după aceea, să rememorez textul și să-mi justific niște lucruri, să analizez lucrurile puțin, decât să plec ca o floricică fără să fi făcut niciun efort” (citiți toată cronica de teatru dacă sunteți curioși 🙂 ).

Așa că mă bucur tare mult să vă anunț că avem un concurs cu două invitații la teatru (de câte o persoană) de dat pentru următoarea reprezentație a spectacolului „Piesă pentru frate și soră” – din data de 7 martie 2015, sâmbătă, ora 20:00, tot la Teatrul Național din București, Sala Mică. Un cadou de 8 martie potrivit pentru orice iubitor de teatru și literatură, cred eu.

Pentru a participa la concurs, trebuie să postați în comentarii răspunsul la întrebarea „Ce nume au cele două personaje din piesă?” (aflați aici).

Cei doi câștigători (câte o invitație de o persoană pentru fiecare) vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

 

N.B.: Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 27 februarie – 5 martie (inclusiv).

Câștigătorul va fi anunțat pe 6 martie.

 

Mul succes!

 

UPDATE câștigători

În total, au fost 16 comentarii, unul a fost descalificat, fiind postat de același utilizator. Din cei 15 rămași, iată câștigătorii:

concurs bilete teatru

castigatori bilete teatru

Felicitări, Vasile Claudia și Ene Maria-Claudia!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


17 comentarii
  1. George Marius Bejan

    Numele celor doua persoanaje din piesa este Clare și Felice.
    Mult succes tuturor!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *