Concurs inchis. Castigatori: Viorel, Maria si Mirela Stanculea. Castigatorii au primit un mail in care sunt informati cum pot intra in posesia premiilor.

 

Unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori francezi contemporani, Marc Levy, scrie în Hoţul de umbre o poveste tandră, inocentă, despre copilărie, visuri, prietenie, dragoste. Pentru că e o carte frumoasă şi credem că o să vă placă, avem pentru voi trei exemplare care aşteaptă să fie citite.

În Hoţul de umbre, un băiat are puterea de a fura umbrele oamenilor şi de a afla secretele lor. Copilul creşte folosindu-se de aceastp calitate iar când se face mare îşi dă seama că niciodată nu e prea târziu să îşi îndeplinească visele din copilărie.

– Acum, stai jos, trebuie să vorbim, a spus umbra.

M-am așezat turcește pe podea. Umbra a luat aceeași poziție, în fața mea. Aveam impresia că stătea cu spatele la mine, dar ăsta nu era decât efectul razelor de lună.

– Tu ai o putere foarte rară, trebuie s-o accepți și să te folosești de ea, chiar dacă te sperie.

– Și ce să fac cu ea?

– Găsește, pentru fiecare dintre cei cărora le furi umbra, acea scânteie ce la va lumina viața, o frântură din memoria lor ascunsă, asta-i tot ce vrem noi de la tine.

– Noi?

– Noi, umbrele, a șoptit cea căreia îi vorbeam.

Întrebarea noastră la care trebuie să răspunzi pentru a câştiga una dintre cele trei cărţi: Pune-te în locul băiatului. Dacă ai putea fura umbrele oamenilor, ce ai face?

Scrie un răspuns interesant, fii cât mai inventiv! Echipa Bookaholic va alege cele mai faine răspunsuri şi le va premia cu o carte oferită de Editura Trei. Deadline: marţi, 27 septembrie, ora 12:00. Succes şi inspiraţie!

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


36 comentarii
 1. simsim

  hm..as organiza o armata de umbre care sa preia controlul tarii…si oamenii sa-si recapete umbrele doar daca fac trei fapte bune dezinteresate:)

  Reply
 2. Daniela

  Daca as avea puterea sa fur umbrele oameniilor ,as vrea sa le cunosc cat mai bine pentru a le putea arata unde au gresit candva ,crezand ca fac un bine ,le-as invata sa gaseasca in ele puterea de care au nevoie pentru a-si urma visele demult parasite ,le-as arata ca si in cele mai disperate momente ale vietii ,exista urma de speranta .As reda in ele pofta de viata ,dorinta de a iubii cum vor si pe cine vor ele , fara teama de a fi judecati de catre cei din jurul lor-fara limite ,sa nu se compromita ,caci se au numai pe ele .Le-as spune ca sufletul omului este mereu tanar la orice varsta si i-as convinge sa creada mai mult ca fericirea exista …sa traiasca ACUM ,sa-si asume riscuri ,sa spuna secrete ….pentru ca ,aceasta viata este a noastra si trebuie s-o traim asa cum am visat dintotdeauna!

  Reply
 3. nety

  As lua umbrele de pe strada si as calatori in lume cu ele pentru a vedea obiceiurile oamenilor.

  Reply
 4. vasilica46

  Daca as putea sa le fur umbrele, afland secretele oamenilor, as incerca din toate puterile si din tot sufletul sa fac un fel de reciclare, de purificare a acelor umbre. Le-as curata de culorile amintirilor dureroase, de petele de suferinta, de naclaieli de invidie si rautate, de urmele momentelor de lene si necinste; as apreta puritatea copilariei, as fortifica elanurile adolescentei , as vitaminiza ideile si conceptiile dobandite de la modelele lumii; fiindca n-as putea interveni in trecut, as incerca sa dilat timpul retrairii clipelor frumoase ale fiecaruia, as incerca sa accelerez rememorarea momentele anoste sau neplacute sau chiar sa le elimin. Apoi , le-as darui cu scuze si dedicatie : ” De la un anonim si temporar hot de umbre, cu drag!

  Reply
 5. Floroiu Alexandra-Elena

  Daca as putea fura umbrele oamenilor, mi-as place sa traiesc cate putin din destinul fiecaruia.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *