Nu ai cum să nu te bucuri când auzi că a fost tradus un nou volum semnat de binecunoscutul scriitor american George R. R. Martin. Țopăi, nu alta! (Și nu, nu din pricina frigului de afară.) Deși a apărut în urmă cu doar o săptămână, Cavalerul celor șapte regate este, deja, pe lista voastră de cumpărături. Nu trebuie să vă mai ascundeți. 🙂

Vestea excelentă este că ediţia românească a volumului de povestiri scrise de George R.R. Martin ca prequel pentru seria fantasy Cântec de gheaţă şi foc,  tradusă acum la editura Nemira, a apărut în librării simultan cu ediţia în limba engleză, aşa încât cititorii români au ocazia să citească volumul acesta odată cu cititorii din SUA.

Începem, așadar, săptămâna voioși, oferindu-vă ocazia de a câștiga unul dintre cele trei exemplare Cavalerul celor șapte regate, de George R. R. Martin, puse la bătaie de prietenii de la Editura Nemira.

Update câștigători

222 de comentarii înscrise în concurs, 9 comentarii eliminate (aparțineau acelorași utilizatori sau erau răspunsuri greșite la întrebarea din concurs). 213 comentarii au intrat în tragerea la sorți.

participanti concurs cavalerul 2

participanti concurs cavalerul 1

castigatori cavalerul

Cele trei câștigătoare sunt Elena Lazar, Dumitrescu Andreea și Elena Anghelescu. Felicitări!

Premiile – trei exemplare ale volumului Cavalerul celor șapte regate, de George R. R. Martin

Traducere de Laura Bocancios, Oana Chiţu
Colecția Nautilus fantasy
Editura Nemira
368 p.

KNIGHTCu o sută de ani înainte de Urzeala Tronurilor, doi eroi neobișnuiți bântuiau prin Westeros…

Acţiunea din cele trei nuvele care alcătuiesc Cavalerul celor Şapte Regate, adunate pentru prima oară într-un singur volum, are loc cu un secol înainte de evenimentele din Urzeala tronurilor, în epoca în care dinastia Targaryenilor controlează Tronul de Fier. Încă mai trăiesc oameni care au văzut dragonii zburând deasupra oraşelor distruse. Iar Westerosul e plin de urzeli regale, rivalităţi, dar şi de eroi.

Înainte de Tyrion Lannister şi Podrick Payne, au fost Dunk şi Egg. Ser Duncan cel Înalt, un cavaler novice, dar curajos, îşi întrece rivalii cel puţin prin statură, dacă nu prin experienţă. Alături de el se află varianta lui în miniatură, Egg, al cărui nume adevărat (ascuns de toţi cei pe care-i întâlnesc) este Aegon Targaryen. Deşi eroi mai neverosimili nu se găsesc în tot Westerosul, cei doi au în faţa lor aventuri extraordinare, în mijlocul intrigilor regale, al răufăcătorilor şi al celor înnebuniţi după putere.

Despre George R. R. Martin

George-RR-Martin-thumbGeorge R.R. Martin s-a născut în 1948 la New Jersey şi a absolvit jurnalismul cu summa cum laude la Northwestern University, Illinois. În anii “70 George R.R. Martin a scris o serie de nuvele, printre care Şi Regii nisipurilor (1979), pentru care i-au fost decernate Premiile Hugo şi Nebula, apoi a continuat cu romane SF, fantasy ş horror. În anii “80 a fost producător şi scenarist în televiziune, editor al seriei Twilight Zone la CBS Television şi producător al filmului Beauty and the Beast. Nuvela Zburătorii Nopţii, care dă şi titlul volumului publicat în anul 1985, a fost ecranizată. În 1996, Martin a început să scrie seria fantasy Cântec de gheaţă şi foc (din care la editura Nemira au apărut Urzeala tronurilor, Festinul Ciorilor, Iureşul săbiilor, Înclestarea regilor şi Dansul dragonilor).

Cum câștigați unul dintre cele trei exemplare

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne răspuneți, într-un comentariu, la întrebarea: „În ce carte faimoasă mai găsim un cavaler adevărat, însoțit de un ajutor fidel?”. Răspunsul nu-i deloc, dar deloc dificil :).

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar cei trei câștigători vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 13 – 18 octombrie (inclusiv).

Câștigătorii vor fi anunțați pe 19 octombrie.

Mult succes!

222 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *