Editura ieșeană Gama se ține de lucruri frumoase: la Gaudeamus a lansat un nou imprint, Gama Imago, care ne va aduce traduceri de ficțiune pentru copii și adolescenți, alese dintre romanele care au făcut vâlvă peste hotare și au stârnit imaginația a milioane de mici cititori. Printre noile apariții se numără și seria de cărți cu Judy Moody, o fetiță cu totul și cu totul specială, care are parte numai de aventuri trăsnite. Sunt convinsă că atât voi, cât și copiii voștri, o veți îndrăgi imediat pe Judy Moody. Tocmai de aceea, am pregătit pentru voi un concurs în care premiul este un pachet cu toate cele 6 volume cu Judy Moody publicate la noi până acum și recomandate copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. Așa, ca mărțișor inedit. Toate detaliile de care aveți nevoie sunt de găsit în rândurile următoare.

concurs judy moody 2

Update câștigător

În total, au fost înscrise în concurs 33 de comentarii, însă unul a aparținut aceleiași utilizatoare, așa că au rămas 32 de comentarii în tragerea la sorți pentru un pachet de cărți Judy Moody.

Mai jos, capturile de ecran cu participanții concursului și câștigătoarea.

Felicitări, Nicoleta Kuttesch!

Premiul: Un pachet de cărți Judy Moody

Judy Moody este o fetiță isteață, cu o personalitate puternică. Toane, mofturi, nazuri, hachițe – nimic nu lipsește din arsenalul ei de stări de spirit! Dar ambiția, ingeniozitatea și umorul o ajută să iasă cu bine din toate încurcăturile, alături de Rocky – cel mai bun prieten al ei, Stink – frățiorul care-i urmărește fiecare pas, și Frank – colegul mâncător de lipici.

Cărțile în care Judy Moody este protagonistă au fost vândute în 18 milioane de exemplare în întreaga lume, au fost traduse în 27 de limbi, au fost bestselleruri New York Times și Publisher’s Weekly și au fost distinse cu premiile American Library Association Notable Children’s BookNew York Public Library Best Children’s BookPublishers Weekly Best Children’s Book of the YearBeverly Cleary Children’s Choice Award2003 Garden State Children’s Book Award for Younger FictionABC Children’s Booksellers ChoiceAmerican Library Association Notable Children’s BookBay Area Book Reviewers Association AwardInternational Reading Association Chdilren’s Choices Award.

Pachetul de cărți Judy Moody oferit ca premiu este compus din 6 volume, traduse la noi de către Ciprian Nedelcu și apărute în cadrul imprintului Gama Imago al Editurii Gama, unde sunt publicate romane pentru copii și adolescenți devenite deja bestselleruri internaționale.

Despre volumele Judy Moody

(Scurte descrieri preluate de pe site-ul editurii – click pe titlurile cărților pentru mai multe detalii.)

judy moody are toaneJudy Moody are toane

Toane rele, toane bune, chiar şi toane de „s-a terminat vacanța” – Judy Moody le are pe toate! Fă cunoştință cu Judy, cu pacostea ei de frate mai mic, Stink, cu prietenul ei cel mai bun, Rocky, şi cu amicul ei sâcâitor, Frank Pearl.

Megan-McDonald__Judy-Moody-devine-celebra__973-149-701-3-785334326879

Judy Moody devine celebră

Judy Moody e invidioasă – invidioasă că poza Jessicăi Finch a apărut pe prima pagină a ziarului. Așa că Judy pornește să-și caute și ea norocul și celebritatea.

 

Megan-McDonald__Judy-Moody-salveaza-lumeaJudy Moody salvează lumea!

Când află că pădurea tropicală e în pericol, lui Judy îi vine cheful să „repare” planeta. Cineva trebuie să salveze lumea și ea e persoana potrivită!

Judy Moody face ocolul Pământului în 8 zile 1/2judy-moody-face-ocolul-pamantului-in-8-zile-1-2-gama-2017

Noua colegă de școală seamănă atât de bine cu Judy Moody, încât ai zice că-s clone! Oare Amy „Tot-la-Fel” se va dovedi cea inamicul nr. 1 sau cea mai bună prietenă a lui Judy? Și, cu toată nebunia asta, va reuși Judy să termine proiectul „Ocolul Pământului”?

jm_merge_la_facultateJudy Moody merge la facultate

Judy e într-o toană proastă – aia de „Urăsc-Matematica” –, până când își întâlnește noua preparatoare. Chloe este o studentă bestială, îmbrăcată mereu ultra-funky. Cât de curând, mate-tudinea lui Judy se schimbă într-o super-bucuri-tudine.

Adio, Judy Moody! Bun venit, Domnișoară Facultate!

Judy Moody vine de pe MarteMegan-McDonald__Judy-Moody-vine-de-pe-Marte

E Ziua pe Dos! Judy își piaptănă părul, își asortează hainele și se poartă frumos chiar și cu frățiorul ei nesuferit. Dar se poate ține de noile obiceiuri o săptămână întreagă? Va trebui să tricoteze întruna cu degetele, ca să uite de nazuri. O fi noua Judy extraterestră? Prietenii ei deja au intrat la bănuieli…

Despre autoarea Megan McDonald

megan mcdonald

Megan McDonald este autoarea premiată a seriei Judy Moody. Ea recunoaște că majoritatea peripețiilor lui Judy „au fost inspirate din anecdotele copilăriei mele petrecute alături de încă patru surori”. „Eu sunt Judy Moody”, recunoaște ea. „Fix la fel! Eu și surorile mele suntem maestre ale exagerării. Iar Judy Moody sunt eu… exagerată”. Megan McDonald trăiește împreună cu soțul ei în nordul Californiei. Puteți afla mai multe despre autoare și despre cărțile ei de pe site-ul personal.

Despre ilustratorul Peter H. Reynoldspeter h. reynolds

Peter H. Reynolds spune că s-a simțit imediat legat de Judy Moody: „având o fetiță, am fost martor direct la aventurile unei fetițe foarte independente”. Peter H. Reynolds trăiește în Massachusetts, pe aceeași stradă cu fratele său geamăn. Puteți afla mai multe despre ilustrator și arta lui de pe site-ul FableVision.

Cum câștigi pachetul de cărți Judy Moody

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne povestești pe scurt, într-un comentariu, care a fost cea mai amuzantă năzbâtie făcută de copilul tău sau de tine la vârsta de 7 ani 

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorul/câștigătoarea va fi ales/aleasă prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Perioada de desfășurare a concursului: 27 februarie – 5 martie, ora 23:59.

Câștigătorul/câștigătoarea va fi anunțat/-ă pe 6 martie.

Prin participarea la concurs, îți exprimi acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Mult succes!

33 comentarii
 1. Catalina Dziurcovschi

  Câte năzbâtii nu am făcut eu în copilarie! Una memorabila a fost atunci când trebuia să fac injecții. Uram injecțiile!Aşa că am fugit afară şi m-am cocoțat pe un ditamai gard. Mama şi asisitenta au coborât dupa mine să mă convingă. Şi eu nu făceam decât să stau cocoțată şi să o fac în toate felurile pe asistentă. Şi după am fugit de acasă, undeva intr-o fabrică abandonată din apropiere, decisă să nu mă mai întorc. Prietenii îmi aduceau mâncare,mă susțineau. Nu a durat fuga decât până a dat întunericul că na, mi s-a facut frică să dorm peste noapte:))

  Reply
 2. Roxana Iordache

  A fost odată ca niciodată o fetiță căreia îi plăcea tare mult să scrie și să citească. Pe strada pe care stătea nu avea copii cu care să se joace, așa că și-a făcut din personaje și animalele din ogradă, prieteni. 7 ani și o scrisoare:
  Zână Măseluță,
  Te rog să îmi iei dințișorul pentru că nu ar fi corect să îmi lași bani și să nu îmi iei dințișorul.
  Cu un dințișor lipsă, Lorena

  Reply
 3. Simona Datcu

  Era perioada in care se purtau fustele infoiate tulle si pentru ca nu aveam o asemenea rochie mi-am confectionat una. Mama a fost singura care si-a dat seama, si tin minte ca m-a pus sa-mi dau fusta jos sa vada si tata. Tatal meu nu a inteles, si abia dupa ce mi-am dat a cincea fusta jos de pe mine a inceput sa proceseze. Pe cat se aduna informatia in mintea lui pe atat se aduna furia in mine pentru ca trebuia sa stric frumoasa creatie realizata din vreo 10 fuste suprapuse una peste alta, sterpelite din dulapul mamei.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *