Cunoaştem toţi pasiunea (să fie obsesie deja?) italienilor pentru paste şi talentul lor culinar de a le  prepara cu tot felul de sosuri şi mirodenii, dar ce ziceţi de ideea de a le pune chiar şi pe pereţi? Staţi liniştiţi, nu e vorba aici despre spaghetele ajunse pe pereţii bucătăriei în urma vreunei certe conjugale din care au rezultat scântei şi cioburi şi nici de pastele făinoase folosite de vreun ţânc în proiectul său de „înfrumuseţare” a locuinţei părinţilor.

Mă refer la raftul pentru cărţi creat de Fabrizio Cazzulo şi Simone Nunziato, numit Fusillo şi inspirat, evident, de celebrele paste italiene spiralate, fusilli. Raftul nu e realizat din făină de grâu dur, ci din lemn de stejar masiv şi se consumă condimentat din belşug cu cărţi. E o piesă modulară şi, atunci când componentele sale stau liniar şi cuminte pe un perete, pare un raft simplu şi normal ca oricare altul.

Lucrurile se schimbă însă când acestea încep să fie răsucite în jurul axului central din oţel inoxidabil, în căutarea unui design personalizat, adaptat preferinţelor şi necesităţilor. E starea în care aspectul raftului începe să semene cu pastele tirbuşon. Partea interesantă e ca fiecare modul e prevăzut cu un fel de cârlig de care se pot agăţa fel de fel de lucruri, de la coliere, haine, genţi sau alte accesorii, până la o bicicletă. Fusillo se transformă astfel într-o piesă de mobilier multifuncţională, perfectă pentru spaţiile restrânse, în care orice sursă de depozitare e binevenită, dar şi pentru camerele celor care urăsc monotonia şi vor să-şi poată schimba frecvent decorul.

67

58

1

fusillo

212

2

125

5

6

Surse: andviceversa.commocoloco.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


2 comentarii
  1. VIOLETA

    Super site-ul dvs., imi pare foarte rau ca nu l-am descoperit mai devreme. As avea o rugaminte: daca va trimit citeva versuri dintr-o poezie, ma puteti ajuta s-o gasesc intreaga si sa aflu autorul, intrucat n-o cunosc integral? Va multumesc. Cu stima, Violeta Agachi.Bacau

    Reply
  2. Pingback: Raft pentru carti Fusillo | Biblioteca Ienachita Vacarescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *