Pasiunea mea pentru genți mă face să fiu mereu în căutare de astfel de accesorii, așa că era doar o chestiune de timp până să descopăr creațiile By M. Maria Marigliano Caracciolo este persoana din spatele brandului. Italianca, desi absolventă de Drept, s-a aventurat în lumea modei în anul 2013 și bine a făcut, căci colecția ei de genți-carte e o încântare. E drept că nu e ea primul designer care a conceput clutch-uri care arată ca o carte, dar îmi place foarte mult ideea cu care a venit: pe lângă faptul că nu a dorit să fie stricat niciun volum, s-a folosit pentru crearea genților de arta legării cărților.

Inspirația pentru aceste creații i-a oferit-o Mariei chiar orașul natal, Napoli, oraș cu veche tradiție în aceast meșteșug, mai exact strada unde se află Palazzo Marigliano, locuința familiei de multe generații: Via San Biagio dei Librai (adică o stradă a vânzătorilor de carte). Acolo, în curtea acestei clădiri din secolul XVI, se află legătoria unde iau naștere gențile plic sub formă de carte.

Crearea manuală a unei astfel de genți durează între șase și opt ore, căci sunt folosite tehnicile vechi de legare, ștanțare și colorare. „Great manual dexterity, commitment to the craft and respect for quality are some of the main characteristics of a bookbinder. This is how they bring their work to life”.

Rezultatul final e încântător, materialele folosite sunt de cea mai bună calitate: piele, mătase, foițe de aur. Atingând aceste elegante accesorii, se creează cu siguranță impresia că ții în mână o carte valoroasă, cu coperte deosebite, realizate cu multă pricepere și pasiune.

Surse imagini: bagsbym.comcontul de facebook By MPinterest.commimosalane-blog.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *