Nu e musai să fii părinte ca să știi de Winnie de Pooh, simpaticul ursuleț gălbior, în hăinuță roșie, naiv și puțin încet la minte, dar extrem de prietenos și statornic. Sigur l-ai văzut, din greșeală, într-un desen animat, în timp ce butonai telecomanda în căutarea serialului preferat sau pe ghiozdanul vreunui micuț, în plină stradă.

Winnie de Pooh există din 1924, când scriitorul britanic A. A. Milne a publicat un poem ce-l avea în centru pe simpaticul ursuleț, numit „Teddy Bear”, și a continuat să fie miezul unor drăguțe aventuri în cărțile sale de povești Winnie-the-Pooh (1926) și The House at Pooh Corner (1928), și în cartea lui David Benedictus, Return to the Hundred Acre Wood (2009), precum și în nenumărate producții de desene animate Walt Disney Productions, care are drepturile de licență încă din 1966.

Pentru că anul acesta se împlinesc 90 de ani de la nașterea personajului, a fost gândită o continuare a poveștii ce va fi publicată la începutul lui octombrie.

winnie2The Best Bear in All the World, cum se va numi cartea, va cuprinde patru povești, scrise de patru scriitori, ce vor avea ca noutate personajul Penguin, inspirat după o fotografie cu A. A. Milne și fiul său Christopher (Robin) Milne, ce ține în brațe o jucărie-pinguin.

winnie.jpg

Cu acest nou persoanj, Hundred Acre Wood – minunata pădure în care Winnie de Pooh și prietenii lui trăiesc aventură după aventură – devine puțin mai mare, iar Pooh, Piglet, Eeyore, Owl, Rabbit, Kanga, Roo și Tigger (personajele cărții lui Milne, inspirate de asemenea după jucăriile fiului său) se aleg cu un prieten în plus.

Surse foto: dailymail.co.uk, amazon.com, pinterest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *