Pentru că am intrat deja în atmosfera festivă a sărbătorilor de iarnă şi în week-end mai aranjăm prin casă o crenguţă de brad, mai punem ici-colo o ghirlandă, ce-ar fi să le oferim şi cărţilor noastre o podoabă de Crăciun? Pe tot parcursul anului, cărţile sunt pentru noi o imensă sursă de bucurie şi avem grijă să le ţinem pe rafturi dichisite, să fie citite şi recitite cu plăcere şi îmbrăcate în coperte frumoase, pe măsura poveştii lor.

Ce ziceţi să aducem un pic din magia iernii şi a Crăciunului între pagini, cu ajutorul semnelor de carte? Cu un pic de îndemânare şi multă imaginaţie, înarmaţi cu ace, foarfece, lipici şi folosind tot felul de materiale găsite prin casă, putem crea semne cu adevărat frumoase. Cusute, brodate, din fetru, cu mărgele, croşetate, desenate, variantele sunt nenumărate. Pot fi şi un cadou drăguţ, pe care să-l dăruiţi cititorilor dragi din viaţa voastră. Sigur vor aprecia ideea şi faptul că a ieşit din mâinile voastre.

Iată câteva modele care să fie sursă de inspiraţie pentru creaţiile voastre.

O bucată de pâslă pe care a fost cusut un decor specific Crăciunului, se transformă într-un semn de carte adorabil.

il_570xN.525738841_dpqkcreaţie 

Din hârtie laminată s-a întrupat un om de zăpadă haios şi…roşu în obraji. Cu siguranţă din cauza gerului şi nu a vinului fiert sau lichiorurilor de sezon.

il_570xN.530800530_773a

creaţie 

Nu e nevoie de broderii sofisticate pentru a crea un semn de carte frumos, numai bun de dăruit bunicii. Va fi mândră şi bucuroasă că învăţăturile ei au dat roade.

il_570xN.523279291_o9l1găsit la 

Chiar şi semnele de carte din metal se colorează şi se împodobesc cu mărgele de sticlă pentru a participa la sărbătoarea de Crăciun a cărţilor.

il_570xN.394901812_48fn

creaţia le aparţine celor de la 

Mixurile de ţesături şi ilustraţii create de  alcătuiesc un set de semne de carte, toate colorate, vesele şi potrivite ocaziei.

il_570xN.541233287_6gdt

Fetrul pare a fi unul dintre cele mai potrivite şi uşor de folosit materiale pentru crearea semnelor de carte de sărbătoare. Elizabeth Louise l-a tăiat în formele potrivite şi l-a lipit pe beţele rămase de la acadele, iar  a trasat cusături pe semnele sale şi le-a ornat cu mărgeluţe.

P1020686

il_570xN.391269921_teg5

Nu vă speriaţi, Moş Crăciun şi elfii lui nu au fost striviţi între paginile cărţilor, chiar dacă aşa ne fac să credem semnele de carte de la . Acolo e vorba doar de cei din lut vopsit şi carton, cei adevăraţi lucrează de zor la jucăriile ce vor fi aduse copiilor în noaptea de Crăciun.

il_570xN.540124976_jcun

Pentru că tot am amintit de Moş Crăciun, ne apare şi el în toată splendoarea, dolofan şi cu costumul său roşu, pe semne de carte ilustrate.

il_570xN.394178008_sji1creaţie 

Şi dacă e bal, bal să fie şi să aruncăm şi un strop de sclipici pe o panglică cu ornamente care ne aminteşte unde am rămas cu lectura.

il_570xN.406081533_q06dde la 

Sursă imagine

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


2 comentarii
  1. Pingback: Decembrie, luna cadourilor si a dorintelor! – très, près chic !

  2. Pingback: Decembrie, luna cadourilor si a dorintelor ♥ – très, près chic !

  3. Pingback: Decembrie, luna cadourilor si a dorintelor ♥ - TRÈS, PRÈS CHIC !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *