Să nu o lăsăm pe mama să împodobească bradul anul acesta, ci să dăm frâu liber imaginaţiei, creând în casă o atmosferă plăcută, caldă şi bookaholică! Nu se poate ca tocmai de Crăciun să nu avem în jurul nostru cărţi şi obiecte livreşti care să adauge puţin farmec decorului. Sigur găsim pe undeva reviste şi ziare vechi sau cărţi rupte, ce nu mai pot fi citite, pe care să le folosim în demersul nostru meşteşugăresc de a ne confecţiona podoabe un pic altfel. Iar dacă nu suntem înzestraţi cu talent (deşi e greu de crezut asta), găsim tot felul de obiecte frumoase, gata făcute de altcineva, numai bune de adus acasă în ajun de Crăciun.

Ideea de a înlocui coniferul de Crăciun cu cărţi (şi ele cândva copaci falnici) nu e nouă, dar e tare simpatică. Vă ziceam și anul trecut de ea.

sursa

sursa

sursa

Brăduţii mici de hârtie vor înveseli orice raft, fie în bibliotecă, fie deasupra şemineului.

sursa

sursa

Nu pot lipsi din decorul de Crăciun steluţe sclipitoare care spun poveşti.

sursa

sursa

sursa

Cărţile vechi, cu pagini îngălbenite de timp, dar cu istorii demne de ştiut sunt puse în valoare în diverse aranjamente de sezon.

sursa

sursa

Globuri cu citate din cărţi celebre sau alte decoraţiuni inspirate din poveşti de Crăciun pot fi răsfirate prin casă.

sursa

sursa

sursa

Poate să ningă cu litere prin camere, iar coroniţa de pe uşă întâmpină oaspeţii cu urări printre rânduri de carte.

sursa

sursa

Să vă împodobiţi frumos casa şi sufletul şi să aveţi un Crăciun minunat!

sursa foto

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


2 comentarii
  1. Pingback: Unique Party Ideas from Bellenza | Alternative Christmas Trees from Interesting to Unusual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *