Sunt convinsă că cei care citesc mult şi au o grămadă de cărţi pe care nu ştiu pe unde să le mai aşeze, se vor bucura oricând să vadă modele noi de rafturi, mai ales când e vorba de unele atât practice, cât şi estetice. Tocmai de aceea, vă arăt azi creaţia brandului italian de design de mobilier Lago, numită Slide.

Aşa cum era şi normal, lucrurile s-au schimbat mult de la sfârşitul secolului XIX, când începe istoria firmei, cu Policarp Lago, lucrător în lemn pentru vile şi biserici veneţiene, firma realizând acum mobilier modern, cât se poate de interesant.

Convinşi de importanţa spaţiului în care ne petrecem timpul şi de influenţa lui asupra stării noastre de spirit, italienii s-au concentrat pe crearea unor corpuri modulare de mobilier, care să ne permită să jonglăm cu aranjamentele pe care le facem în casele noastre sau la birouri. Nici rafturile Slide, create de Daniele Lago în 2013, nu fac excepţie, ele fiind sub forma unor module trapezoidale, care pot fi combinate în funcţie de spaţiul de care dispunem şi de ingeniozitatea noastră. Sunt confecţionate din metal lăcuit şi au diferite culori, astfel încât se vor potrivi oricărui decor modern, indiferent de nuanţele lui, oferind posibilitatea de a avea pe perete o bibliotecă care atrage privirea şi admiraţia oricui. Punctul forte e dat de faptul că îi putem schimba forma de fiecare dată când avem chef, totul depinzând de imaginaţia noastră.

Surse imagini: lago.it, pinterest.com

Irina Dumitru

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *