E adevărat că iarna încă îşi face de cap şi ne oferă, câteodată, un decor alb-cenuşiu destul de neprietenos, dar nu ne împiedică nimeni să ne transformăm încăperile în care ne petrecem timpul în oaze de veselie şi culoare. Cu cărţi bune, mobilier şi accesorii pe măsură, ţinem depresia de sezon deoparte, până ce primăvara ne va veni în ajutor, cu zilele ei însorite şi pline de bună dispoziţie.

Primul obiect care serveşte scopului propus vine tocmai din Mexic, de la designerul Mario Esteban Galan, absolvent al Universidad Autónoma Metropolitana Xochimilco, care ne spune despre munca sa: „Creativity ideas from conceptualization, clearly designs and easy production of the projects are the important concepts in my work. This concepts support my ideas to create functional and aesthetics objects.”

Pornind de la această idee de a îmbina utilitatea cu latura estetică, Mario a creat o piesă de mobilier apreciată în mod sigur de cititorii pasionaţi din toată lumea: o sofa ce îndeplineşte pe lângă funcţia normală şi pe cea de raft pentru cărţi. În felul acesta, ea se poate transforma repede în locul preferat pentru citit, căci doar întindem mâna şi ne alegem cartea preferată de pe rafturile atât de ingenios amplasate pe braţele ei, loc de unde izvorăşte şi o lumină plăcută şi necesară serilor de lectură. Modelul jucăuş al tapiseriei, culorile vii şi designul acestei sofa amintesc parcă de mobilierul anilor ’50, aşa că tocmai ne-am creat în cameră un colţ retro vesel.

armchair-bookcase-2_srMIa_1822-550x310

armchair-bookcase-4_21KGU_1822

armchair-bookcase-1_Sq9qE_1822

armchair-bookcase-3_1jyp3_1822

Păstrându-ne apetitul pentru culori şi obiecte ce au legătură cu cărţile şi cu starea noastră de bine, mergem acum în Canada, unde cei de la imm Living ne prezintă o serie de suporturi pentru cărţi făcute parcă special să ne aducă zâmbetul pe buze. Şi cum altfel ar putea fi, când ideea ce a stat la baza creării lor vine din lumea circului şi a petrecerilor pentru copii? Bookend-urile confecţionate din material plastic au forma unor căţei făcuţi din baloane în diverse culori frumoase. Aşezate printre cărţi, vor da un aspect jucăuş oricărui raft, nu credeţi?

Big-Top-Bookends-02

Big-Top-Bookends-01

Cel de-al treilea produs care ne aduce bucurie şi culoare în casă a fost creat de studioul Kredema Design din Suedia şi se numeşte Off the Wall. Ei bine, e vorba despre un tapet tridimensional, căci, după ce îmbracă frumos peretele, pare a prinde viaţă şi capătă şi alte funcţii decât cel de simplu decor: se transformă în rafturi numai bune pentru cărţi. Această combinaţie e cu adevărat inedită şi are un efect vizual de necontestat.

imgPhotos11

imgPhotos01

Off_the_Wall_Book_stand

Surse: hometone.comkredema.sebookcaseporn.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *