Cărţile de self-help, da, le ştim cu toţii, şi titlurile lor care promit totul din maxim 7 cuvinte, în maxim 7 minute, exact ca cele 7 minuni ale lumii. Bineînţeles că le-am ironizat şi nu o dată. La cea mai mică problemă a cuiva începeam cu: păi, scrie o carte, cum să-ți dresezi pisica în 5 pași sau cum să-ți legi șireturile o dată și bine pentru tot restul zilei, cum să-ți bei cafeaua în troleu etc. Cu mențiunea: sold lots of copies 🙂

Însă niște artiști au luat amuzamentul mai în serios și au redesenat propria lor colecție de cărți de self help. Proiectele lor stau sub numele Low Commitment Projects și, printre altele, mai sunt cunoscuți pentru dedicarea sandvișurilor marilor nume ale artei contemporane, astfel că fiecare sandviș vine cu interfața unei capodopere sau stil în pictură (de aici).

By the author of the bestseller What i can learn form my feline :)) Roger Barker!

Dar să ne întoarcem la colecția de Self Help cu Low Commitment Projects (numele spune totul, nu-i așa?:). Au desenat 9 coperte, ale căror titluri și autori e imposibil să nu te facă să zâmbești măcar. Eu am râs, nu numai de amuzamentul situației, cât și de faptul că, expuse în rafturile unei librării serioase printre how to-uri la fel de serioase, ar putea fi luate de bune de împătimiții perfecționării individuale 🙂 Da da, imagine that!

Barbie complex by Barbara Dahl :))

Iar titlurile chiar surprind acele detalii reale ale vieții noastre a căror rezolvare iată că a venit și a mai și vândut milioane de copii. Să râdem împăcați și motivați!

Doar orice problemă are și reversul ei. Așa cum pe o coperă panta urcă, iar pe cealaltă coboară 🙂 Apropo de acele titluri care se completează la nesfârșit în aceste colecții. Ar trebui doar să le schimbe un element pe copertă.

Ei, da, asta da. Super idee!

Priceless :))

Pentru că parapanta ca și dieta sunt probleme serioase 🙂

Aproape că te fac să-ți desenezi o astfel de carte statement, pe care să ai girjă să o ții mereu la vedere în raft. Da, mi-aș desena: What i can learn form my feline, și chiar că aș avea ce povesti curioșilor :))

Foto: Low Commitment Projects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *