Deşi nu s-ar prea zice, căci ploile şi vremea rea îşi cam fac de cap, e totuşi vară. Asta înseamnă mai mult timp petrecut în aer liber, în mijlocul naturii. Fie că alegem să facem plimbări lungi pe aleile parfumate ale vreunui parc, că ne întâlnim cu prietenii la o terasă pentru a povesti câte în lună şi în stele, că ieşim cu bicicleta sau ne aşezăm sub un cireş cu o carte în mână, piesa vestimentară potrivită oricăreia dintre aceste situaţii rămâne tricoul nostru cel de toate zilele. Asta nu înseamnă că alegerea e una banală, căci tricourile pot transmite multe mesaje faine, declaraţii despre ceea ce suntem şi ceea ce ne place. Şi dacă vă număraţi printre cei cărora le plac cărţile şi au ca pasiune cititul, există – din fericire – destule variante frumoase care vor arăta lumii că are de-a face cu un bookaholic.

În culori vii sau potolite, cu citate, imagini şi mesaje ce au legătură cu lumea literaturii, iată mai jos câteva idei despre cum ar putea să arate tricourile acestei veri. Despre tricouri literare am mai vorbit aici sau aici.

Dacă sunteţi fan declarat al celebrului detectiv imaginat de Sir Arthur Conan Doyle, acesta e tricoul pe care ar trebui să-l purtaţi în timpul vizitei la muzeul de pe Baker Street dedicat lui Sherlock Holmes, de exemplu.

sherlock-holmes

Scriitorii şi poeţii sud-americani v-au cucerit cu pana lor? Declaraţi-vă dragostea, purtându-le cu mândrie pe piept, imaginea şi versul.

Dacă sunteţi posesivi cu iubitele voastre cărţi şi nu intenţionaţi să le împrumutaţi nimănui, atenţionaţi-i pe cei din jur, să nu facă greşeala de a atinge nici măcar cu un fir de păr preţioasa voastră comoară.

J.R.R. Tolkien e prezent pe tricouri cu cărţile sale fantastice, iar bunul său prieten C.S. Lewis i se alătură cu Cronicile din Narnia.

A Clockwork Orange colorează frumos zilele de vară.

clockwork-orange

Luaţi-l pe Charles Bukowski la un pahar de…orice licoare bahică!

Eroii lui William Shakespeare umplu cu replici tricoul dramatic.

Vară, soare, fluturi, Nabokov.

sursă: chicorei.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *