Charley Chartwell este un magazin din Seattle care produce obiectele pe care le vinde, postere amuzante destinate să ne facă viața mai creativă. De curând, cei de la Charley Chartwell au realizat un poster fain, sub formă de infografic, cu 100 de insulte folosite pentru prima dată de William Shakespeare. Nu sunt primii care fac asta, dar sunt, cu siguranță, cei care s-au străduit cel mai mult să inventarieze cât mai multe insulte folosite pentru prima dată de faimosul autor englez. 

Au scotocit după ele prin toate operele shakespeariene și le-au aranjat în următoarele categorii: caracteristici (trăsături personale), creaturi, atribute legate de corp, mâncare și băutură, tipuri de oameni și obiecte neînsuflețite. La rândul ei, fiecare categorie menționată se ramifică în alte și alte clase. Nu de alta, dar să ne fie ușor să găsim o insultă la momentul potrivit. Să insultăm, așadar, într-un mod intelectual :), așa cum ar fi făcut-o Shakespeare.

Care este preferata voastră? 🙂

(click pentru a mări imaginea)

Un ghid al insultelor inventate de Shakespeare

Via

Sursă imagine principală

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *