Din categoria accesoriilor literare aparte, iată azi nişte semne de carte cu greutate. Şi când spun asta nu mă gândesc la gramajul lor, ci la conţinut, căci pe suprafaţa lor se află textul integral al unor piese ale marelui William Shakespeare. Ei bine, deşi pare greu de crezut, pe cei câţiva centrimetri pătraţi ai celor trei semne de carte au putut fi printate opere celebre precum Hamlet, A Midsummer’s Night Dream şi Romeo and Juliet.

Semnele de carte au fost concepute de creatorul de benzi desenate Zach Weinersmith, iar designul îi aparţine lui Katie Sekelsky. Ideea de la care a pornit totul le-a fost dată de un tricou al lui Zach, inscripţionat cu un mesaj haios: I’m so bookish, my bookmarks are smaller books.

De altfel, în aceeaşi notă amuzantă găsim şi prezentarea semnelor pe site-ul de unde pot fi cumpărate: ”Bookmarking your books with books not bookish enough for you? If you buy this bookmark, you can bookmark your bookmark that’s a book while it’s bookmarking your book”.

Evident că textul nu e conceput pentru a putea fi citit în acest format, ar fi nevoie de o lupă, mult timp şi mai ales răbdare. Semnele de carte au fost create doar pentru a pune în practică această idee trăsnită. Ceea ce e lizibil însă, căci sunt scrise cu fonturi suficient de mari, sunt replicile definitorii şi atât de bine cunoscute aparţinând fiecărei piese.

bookmark_pack_grande

Hamlet-bookmark-front-and-back1-660x1250

Hamlet-bookmark-in-Hamlet2-660x440

midusmmer_front_and_back_grande

Print

Print

Surse: smbc.myshopify.comnydailynews.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *