După săptămâna trecută plus începutul celei curente, trebuie să recunoaşteţi că e nevoie de redute strategice când vine vorba de cititul în oraş. În casă clar nu se poate tot timpul! Aşadar, cele mai faine terase şi grădini la care putem citi vara asta in Bucureşti.

Grădina Verona: cred că e departe cea mai cunoscută şi cea mai mare grădină-terasă unde se poate citi. Asta ziua, că spre seară se aglomerează treaba.

 

Un pic mai jos, pe aceeaşi stradă Arhtur Verona, te poţi aşeza într-unul din fotoliile împletite ale Grădinii OAR.  E una dintre cele mai liniştite şi intime grădini – nu foarte mare, dar atât cât să te simţi ferit în fotoliul tău.

 

Rămânem în zonă, dăm un colţ pe Pitar Moş şi ajungem La Copac. O fi el unul singur copacul, dar se descurcă bine: linişte şi umbră în curtea mică, pe care grădină nu o putem numi, aşa că îi spunem terasă. E linişte şi e ieftin! 😉

 

Un pic mai jos, pe David Praporgescu, vă aşteaptă Lente. Păi mai cu lentoare pe vremea asta, că talentul vine el 🙂 Curtea de la Lente e ideală pentru o citeală liniştită la ore de caniculă. Un fel de a citi în curtea altuia, până cînd o să ai şi tu una.

 

În continuarea hărţii cu popasuri bookaholice care se desenează deja în zona Romană, nu trebuie uitată terasa Shift. E micuţă, dar răcoroasă, mai ales dacă te poziţionezi cât mai spre zid, între ghivece, sub fereastră, da, cel mai bine e acolo!

 

O ceainărie destul de literară, care a participat şi la Bookfest anul ăsta, te va linişti în curtea-terasa ei cum numai între vilele frumoase de ambasade se poate. E vorba de Serendipity, foarte aproape de parcul Icoanei.

 

Pe Victoriei, mergem la Green Hours. Nu putea să lipsească din listă, e o terasă faină cu ştate vechi. Dacă stai sub copac şi sub umbrelă, ziua, te vei simţi… în largul tău, iar spre seara în largul celor de lângă tine.

 

Ne îndepărtăm foarte puţin de centru, ca să intrăm şi mai mult în verdeaţă. La Ceainăria Cinci, în spatele Dealului Mitropoliei, parcă te-ai instala într-o oază asiatică, cu pernuţe pe jos, cort şi lămpi chinezeşti, şi pisici, nişte super pisici! E de departe locul în care mi-aş petrece şi zilele, şi serile, pentru că aici şi seara e linişte, relaxare şi o muzică aşa cum rar se aude prin alte locuri, mai la centru.

 

Inifnitea este o ceainărie nouă din zona Cotroceni. E aproape imposibil să nu-ţi placă: casa arată ruptă din scenariul unui roman interbelic de la noi. Altfel, extinzând contextul, nu prea ştii dacă eşti în Franţa anilor ’20 sau mai spre Anglia. Decorul e scenografie curată, iar terasa cred că spune destul de multe despre stil, poezie şi cochetărie. Trebuie încercat!

 

Baraka, epicentru cool şi alternativ verile trecute, Baraka nu se dă bătută: nici nu are cum, e chiar la intratea în Herăstrău şi e atât de bine acolo, până toamna târziu.

Ne pare rău pentru terasa deBufet că nu mai este şi pentru terasa MNAC că nu e acoperită.

Citiri sau recitiri răcoroase vă dorim!

Sursă fotografii: site-urile teraselor

owner Designist.ro, fost redactor Casa Lux; colaborări în presa culturală: Dilema Veche; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu
  1. Pingback: 10 terase din București unde poți să citești sau să lucrezi - Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *