Pentru mulţi dintre noi vacanţa a sosit, alţii o aşteaptă cu nerăbdare. Pentru cei iremediabil îndrăgostiţi de ape limpezi şi albastre, de plaje şi apusuri dureros de frumoase, Grecia rămâne o destinaţie de luat în seamă. Chiar dacă situaţia sa economică nu este una dintre cele mai fericite, frumuseţea peisajelor a rămas aceeaşi. O vacanţă în Santorini îşi are cu siguranţă farmecul său şi, dacă paşii vă poartă către această insulă, există un loc pe care, în calitate de iubitori de cărţi, nu trebuie sa-l rataţi.

În mirifica aşezare Oia din Santorini, printre case de un alb strălucitor, terase şi drumuri pietruite, se află o librărie micuţă, dar încântătoare, numită Atlantis Books.

sursa

Ideea unui astfel de loc a apărut în 2002 şi la naşterea ei au luat parte doi turişti americani rămaşi fără nimic de citit şi o sticlă de vin. Librăria a fost deschisă doi ani mai târziu, împreună cu prieteni din Anglia şi Cipru.Şi-au dorit şi au reuşit să creeze aici o atmosferă intimă şi primitoare, asemeni mult mai celebrei Shakespeare&Company din Paris, sursa lor de inspiraţie.

sursa

Pentru fondatorii ei, librăria nu reprezintă doar o simplă afacere, ci a devenit casa lor, stilul lor de viaţă. Atlantis Books oferă o colecţie de cărţi în limba engleză, franceză, germană, spaniolă, greacă şi cuprinde romane, poezii, povestiri şi volume de filozofie.

sursa

Proprietarii au adoptat şi câteva animăluţe, aşa că, să nu vă surprindă dacă veţi găsi mâţe toropite de căldură, lenevind în valizele cu cărţi sau pe rafturile făcute chiar de către tinerii librari.

sursa

Din peisaj face parte şi o barcă plină cu cărţi şi o terasă unde se poate citi sau admira întinderea de azur a apelor Mării Egee. Librăria e frecvent gazda unor seri de lectură, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme în aer liber, festivaluri şi a altor  evenimente culturale. Librăria Atlantis Books pare pentru iubitorii de literatură un dar oferit de miticii zei greci.

sursa

sursa

Irina Dumitru

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *