Bucătăria franţuzească e cunoscută şi apreciată peste tot în lume. E de înţeles acest lucru dacă ne gîndim la delicatesele pe care le oferă, la gama variată de brânzeturi, la ierburile aromatice şi mirodeniile folosite, precum şi la vinurile sale celebre. Aşa că nu va fi nicio mirare să găsim restaurante cu specific franţuzesc în orice colţ de lume. Şi când specificului i se adaugă şi o tentă literară, cu atât mai bine.

În îndepărtatul Singapore, o mică braserie ne poartă în atmosfera Parisului, prin intermediul delicioaselor preparate ale chef-ului Jean Charles Dubois, a decorului realizat de firma de arhitectură şi design WOW şi a romancierului Honoré de Balzac, al cărui nume îl poartă. Braseria Balzac este mică dar şic, cu un aer romantic dat de mobilierul vintage din lemn importat din Franţa şi lumina difuză de pe tot parcursul zilei. Situată în apropiere de Academia de Artă, are un design care atrage imediat atenţia iubitorilor de frumos şi de atmosferă franţuzească.

sursa

sursa

Felurile de mâncare nu sunt dintre cele mai pretenţioase, căci chef Dubois, care provine dintr-un sat de pe Valea Loarei, a încercat să aducă în braserie savoarea mâncărurilor rustice prin intermediul unor reţete din bucătăria familiei sale. În meniul care se schimbă zilnic găsim printre altele, salata Niçoise cu măsline, anşoa, roşii şi usturoi, stridii sau Saucisson de Toulouse, cîrnaţi franţuzeşti din carne de porc condimentată.

sursa

sursa

sursa

Întregul concept se bazează pe asocierea cu marele scriitor francez. Au fost alese câteva citate ale sale care fac referire la preparate culinare şi băuturi şi care apar în diverse locuri din interiorul braseriei. Imaginea e întregită de postere inspirate de romanele sale, de meniul tipărit cu imaginea unei pene de scris şi a unei călimări. Bineînţeles că nu puteau lipsi cărţile dispuse pe rafturi sau între paginile cărora este adusă nota de plată.

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

Nu ezitaţi să vă opriţi în această mică oază pariziană din oraşul asiatic, dacă aveţi ocazia. Fie că vă răcoriţi cu o băutură la bar, că savuraţi o mîncare deliciasă sau beţi o cafea pe terasă, citind ceva scris de Balzac, cred că merită făcut un popas.

sursa foto

 

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *