Pe 24 februarie, chiar de Dragobete, se lansa, la cafeneaua Cărturești Verona, o antologie tare faină: „111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română”, în selecția lui Marius Chivu și Radu Vancu. O carte care trece prin peste 200 de ani de poezie românească, cu poeme semnate atât de autori cunoscuți, cât și de cei mai puțin prizați. O surpriză literară, o plăcere a lecturii! Ce m-a bucurat cel mai tare a fost să regăsesc în curprinsul antologiei o bună parte dintre poeții pe care îi citesc și recitesc, de la Angela Marinescu la Florin Iaru, Svetlana Cârstean, T.S. Khasis, Ștefan Manasia, Teodor Dună, Dan Sociu, Miruna Vlada, T.O. Bobe, Domnica Drumea, Iulian Tănase etc. etc. 

Așa că vă anunț, cu entuziasm, un concurs pe care l-am pus la cale cu prietenii de la Editura Nemira și unde, participând, puteți câștiga două exemplare cu autograf din această antologie. Toate detalii de care aveți nevoie, în rândurile care urmează.

Update câștigători

Au fost înscrise în concurs 80 de comentarii. 6 dintre acestea au fost descalificate fie pentru că răspunsul la întrebare nu era corect (Marin Mălaicu-Hondrari era autorul prezent la eveniment, dar care nu și-a citit propriul poem; a propos, Marius Chivu și Radu Vancu, fiind coordonatorii antologiei, nu aveau oricum poeme în carte), fie pentru că răspunsul a venit pe 25 martie, adică după termenul limită de participare la concurs. Au rămas, prin urmare, 74 de comentarii pentru tragerea la sorți.

participanti concurs nemira

participanti concurs nemira 2

Iar câștigătorii sunt…

castigatori nemira

Felicitări, Negoita Mihaela și Aurel Căliman!

Premiile: 2 exemplare „111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română” cu autograf!

111-cele-mai-frumoase-poezii-de-dragoste-c1„Cele 111 poeme de dragoste scrise de tot atâția scriitori și scriitoare acoperă nu mai puțin de 230 de ani de poezie românească. Cel mai vechi poem datează din anul 1785, iar cel mai nou, de anul trecut. Această antologie reflectă o întreagă literatură (poeți clasici și contemporani, celebri și necunoscuți, genii și minori) și totodată oferă nenumărate surprize. Dat fiind conținutul sentimental explicit, recomandăm lectura în intimitatea cuplului; iar pentru o viață publică armonioasă – postarea versurilor preferate pe rețelele sociale!“

Marius Chivu & Radu Vancu

Câțiva dintre autorii cuprinși în antologie pe care îi amintim (în ordinea apariției în carte) sunt: Ana Blandiana, M. Blecher, Mircea Cărtărescu, Dan Coman, Mihai Eminescu, Șerban Foarță, Gellu Naum, Tristan Tzara, Miruna Vlada, Emil Brumaru, Marin Sorescu, Dan Sociu sau Vasile Voiculescu. (Nemira)

Fiecare antologie va fi însoțită de câte o felicitare (frumoasă tare, pe cuvânt!) cu versuri atent alese și un gând bun pe verso marca Marius Chivu. Cam ca în imaginea principală a materialului.

A propos, dacă nu v-am convins că e o carte pe care trebuie s-o aveți în bibliotecă, poate are mai mult succes Laura cu cronica ei. 🙂

Cum câștigi unul dintre cele 2 exemplare

Pentru a participa la concurs, trebuie să vă uitați la clipul de mai jos și să ne spuneți, într-un comentariu, cum se numește autorul prezent la eveniment care nu-și citește propriul poem la lansarea antologiei.

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Video-ul de la lansarea antologiei „111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română”, coordonată de Marius Chivu și Radu Vancu, a fost realizat de Black Horse Mansion.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 18 – 24 martie, ora 23:59.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 25 martie.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


81 comentarii
  1. Alina

    Poetul Marin Mălaicu Hondrari este cel care citește poemul său preferat dar care nu este scris de către dânsul.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *