Sunt convisă că există printre voi cititori pasionați de literatură fantasy, iar de Călătoarea nu aveați cum să nu auziți, în acest caz. Seria Outlander a fost un adevărat fenomen editorial (așa cum se întâmplă, mai nou, cu o bună parte din cărțile fantasy), ceea ce înseamnă că oamenii au nevoie de escapade de soiul acesta. Odată cu serialul de televiziune omonim, produs de Starz, lucrurile au luat o și mai mare amploare – se pare că Ronald D. Moore a făcut o treabă tare bună, iar cărțile din această serie (8 la număr) au avut un succes nebănuit, câștigând cititori noi din publicul amator de seriale. Așa că nu era decât o chestiune de timp până când volumele autoarei Diana Gabaldon aveau să fie traduse și la noi. În mod evident, de prietenii de la Editura Nemira, nici nu se putea altfel :). 

La mijlocul lui iulie, apărea, așadar, în traducerea Mariei Drăguț și în colecția „Nautilus”, cu o copertă fermecătoare, primul volum din seria OutlanderCălătoarea. Vestea s-a răspândit repede și, sunt convinsă, a bucurat mulți fani – cu precădere pe aceia care nu citesc, de obicei, în limba engleză. Mie, recunosc, mi-a trezit interesul.

La puțin mai mult de o lună de la publicarea cărții, ne-am gândit că v-ar încânta, pe finalul verii, să citiți o carte captivantă, plină de „aventuri extraordinare, romantism, sex. O lectură perfectă pentru cei care vor să evadeze”, cum spuneau cei de la San Francico Chronicle. Prin urmare, vă provocăm la un concurs la care, prin tragere la sorți, puteți câștiga unul dintre cele două exemplare „Călătoarea”, de Diana Gabaldon, puse la bătaie cu sprijinul celor de la Nemira.

Update câștigători

În concurs au fost înscrise 182 de comentarii. Unul singur a fost descalificat, aparținând aceluiași utilizator. Câștigătoarele sunt Mara Tivadar și Ioana-Beatrice Huruială. Felicitări!

Capturile de ecran, mai jos. Pentru a mări imaginile, click pe ele.

participanti concurs calatoarea 1

participanti concurs calatoarea 2

castigatori concurs calatoarea

Premiile – două exemplare ale volumului „Călătoarea”, de Diana Gabaldon

Outlander

Anul 1945. Claire Randall, fostă soră medicală, se întoarce din război şi pleacă cu soţul într-o a doua lună de miere. Dar o stâncă magică descoperită într-un loc misterios o transformă într-o călătoare în timp, care se trezeşte brusc într-o Scoţie măcinată de luptă, în Anul Domnului. 1743.

Azvârlită într-un alt secol de forţe pe care nu le înţelege, protagonista trebuie să înfrunte conspiraţii şi primejdii care îi ameninţă viaţa. şi îi pun la încercare inima. Destinul i-l scoate în cale pe tânărul războinic James Frazer şi Claire trebuie să aleagă între fidelitate şi dorinţă, între doi bărbaţi, între două vieţi.

Citește un fragment din volum aici, iar cronica serialului Outlander aici.

Despre Diana Gabaldon

Diana GabaldonDiana Gabaldon s-a născut pe 11 ianuarie 1952, în Arizona, unde locuieşte şi astăzi, împreună cu familia. A studiat zoologia la Northern Arizona University şi biologia marină la University of California, San Diego, şi are un doctorat în ecologie. A fost profesor universitar înainte de a se dedica în întregime literaturii. În anul 1991 a debutat cu romanul Călătoarea (recompensat, printre altele, cu Romance Writers of America’s RITA Award), primul volum din seria Outlander, concepută iniţial ca trilogie. Printre celelalte scrieri ale autoarei se numără seria Lord John, precum şi povestiri apărute in antologii şi volume colective.

Cum câștigați unul dintre cele două exemplare ale volumului „Călătoarea”, de Diana Gabaldon

Pentru a participa la concurs, trebuie să ne spuneți, într-un comentariu, ce fel de călătorie în timp v-ar plăcea să faceți și de ce.

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar cei doi câștigători vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 20 – 26 august (inclusiv).

Câștigătorii vor fi anunțați pe 27 august.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


182 comentarii
 1. Geani

  M-aș întoarce în Italia, în urmă cu 10-15 ani. Ar fi un nou început și m-aș bucura de oportunitățile de acolo. M-aș bucura de plimbările lungi din Roma, m-aș înscrie la o Universitate și m-aș bucura de fiecare secundă trăită. Viața e scurtă. Uneori, dacă nu faci o alegere corectă, riști să nu ți se mai ofere altă șansă…

  Reply
 2. Mircea Badulescu

  M-as intoarce in Franta anilor 60-70… Politete, rafinament, trairi curate, speranta. De-as putea … “Un jour, tout sera bien, voilà notre espérance. Tout est bien aujourd’hui, voilà l’illusion.”- Voltaire

  Reply
 3. Tache Alexandru-Marius

  Daca as putea, as calatori in viitor, deoarece as vrea sa aflu daca tehnologia ar fi atat de avansata, incat sa permita calatoria interstelara sau chiar teleportarea intr-un anumit loc. Cam pueril, asta e.

  Reply
 4. Vasilas Dana

  Daca as putea sa aleg timpul calatoriei mele, as alege viitorul de peste 100 de ani, pentru a descoperi ce a devenit realitate si ce nu s-a cpncretizat din visele si sperantele oamenilor din zilele noastre.

  Reply
 5. Mihaela Stratu

  Dacă ar fi posibil, aș derula timpul în punctul zero – momentul în care a început totul/ viața aici pe pământ. De ce? Ca să aflu adevărul și să nu mai am niciun dubiu. Am citit de curând câteva din cărțile lui Dawkins și mi s-au cam zgâlțâit unele credințe 🙂

  Reply
 6. iulia Coceanga

  Eu m-as intoarce intr-o Anglie de la sfarsitul sec. al XIX lea, sa simt aerul boem si aristocratic si sa ma delectez la faimoasele baluri 🙂

  Reply
 7. Cristina Tomi

  As calatori in trecut, nu prea departe, doar cu vreo doua generatii in urma – as vrea sa simt cum au crescut bunicii mei, deoarece erau minunati si mi-i amintesc drept niste oameni care si-au trait viata din plin, dar curat, fara excese si rautati…

  Reply
 8. Iobacioiu Nicu

  Trecutul l-am aflat din scrierile istoricilor si desi stiu ca sunt foarte multe enigme din trecut, totusi mi-as dori sa calatoresc in viitor pana in perioada in care civilizatia noastra se va intalni cu civilizatia extraterestra, pentru a afla cum vor relationa sau daca “omultii verzi” sunt atat de rai asa cum se spune…
  P.S. Iar daca acest lucru nu se va intampla, atunci calatoresc prin masina timpului 1000 de ani spre viitor.

  Reply
 9. Mituica Ovidiu Alexandru

  M-ar interesa o calatorie in viitor, as vrea sa vad daca rasa umana a facut vreun progres sau suntem inca pe drumul gresit.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *