Marguerite Duras

Nu știu ce popularitate are opera lui Marguerite Duras în spațiul românesc, eu însămi i-am citit, din păcate, doar una dintre cărțile sale – India Song, editura Rao, 2007, un melanj minunat între muzică, teatru, literatură și film, care se întâmplă în fix două zile, o poveste de iubire pe mai multe voci; ecranizat în 1975, chiar de către scriitoare -, însă vă recomand călduros (mai ales pe vremea aceasta) un foarte interesant documentar cu și despre Marguerite Duras. Acesta se numește „Worn Out With Desire To Write”, a fost realizat în 1985 și vă va deschide puțin perspectivele în ceea ce privește atât scrierile sale (în total, 34 de romane!), cât și filmele ei, viața autoarei, etc.

Imagini de arhivă, Marguerite Duras citind fragmente din romanele sale, episoade din filmele pe care le-a regizat sau ale căror scenarii le-a scris, de unde se trage seva operei ei (plină de semnificații este perioada copilăriei în Indochina) și multe altele care, împreună, creează un portret al uneia dintre cele mai importante figuri ale secolului al XX-lea. Așadar, vizionare plăcută!

Sursă imagine principală

Un comentariu
  1. zincabeiu

    Marguerite Duras a fost foarte populara in Romania in deceniile sase si sapte.”Stavilar la Pacific”-o carte de greu de uitat !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *