În contextul socio-politic de tip cameleon, care se schimbă de pe o zi pe alta, și în momente în care presa se umple de cancanuri pentru a supraviețui, la Iași ”rezistă” pe baricade, păstrându-și decența și profesionalismul, primul magazin cultural din România: Suplimentul de cultură. În toamna anului 2014, ziarul care se ocupă de promovarea culturii românești împlinește 10 ani de existență. 10 ani plini de știri naționale și internaționale scrise obiectiv, de fragmente de cărți publicate în avanpremieră, de interviuri serioase, cu autori și artiști unul și unul, de articole de opinie cu cap și coadă, argumentate până-n măduva textului ș.a.m.d.

Nu putem să nu ne bucurăm datorită acestui eveniment și să nu urăm echipei de la Iași un călduros ”La mulți ani”, dorindu-ne ca Suplimentul să fie, în continuare, un reper în presa culturală din România. 

Atât noi, cât și prietenii de la Suplimentul de cultură, știm cât de importanți sunt cititorii, ni-i dorim aproape de noi și de articolele noastre, le respectăm opiniile și ne place să intrăm în dialog cu ei. Așa că am pregătit, împreună cu redacția de la Iași și cu sprijinul Editurii Polirom și FILIT (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere de la Iași, care a avut prima ediție anul trecut, în octombrie), un concurs special pentru voi, cititorii, cu ocazia împlinirii celor 10 ani ai Suplimentului.

Astfel, sunt puse în joc 3 premii care constă, fiecare, într-un abonament pe un an la Suplimentul de cultură și trei cărți oferite de Editura PoliromJurnale de John FowlesAxa lupului. Din Siberia până în India pe urmele evadaților din Gulag de Sylvain Tesson și Gheișele de Robert Guillain, toate în curs de pregătire la editură sau abia apărute.

În plus, cel sau cea care va fi pe locul întâi va primi, pe lângă abonamentul la Suplimentul de cultură și cele trei cărți de mai sus, și un premiu deosebit din partea FILIT: excursie și acces VIP la ediția din 2014 a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași.

Concursul se va desfășura aici, pe site-ul Bookaholic, în perioada 10 martie – 10 aprilie.

Pentru a participa, trebuie să scrieți un comentariu despre ce înseamnă pentru voi Suplimentul de cultură. De asemenea, trebuie să vă semnați cu numele real și complet și să lăsați o adresă de e-mail validă.

Cei trei câștigători vor fi desemnați de un juriu: redacția Suplimentului de cultură. Iar cele mai faine comentarii vor fi incluse, la final, în catalogul aniversar Suplimentul de cultură din toamna acestui an.

Mult succes!

Update: 

Redacţia „Suplimentului de cultură“ a desemnat cei trei câştigători ai concursului. Aceştia sunt:

1. Larisa P. – link comentariu
2. Săndulache Ioan – link comentariu
3. Adela – link comentariu

Fiecare dintre aceştia a câştigat un abonament pe un an la „Suplimentul de cultură“ şi trei cărţi oferite de Editura Polirom: Jurnale de John Fowles, Axa lupului. Din Siberia până în India pe urmele evadaţilor din Gulag de Sylvain Tesson şi Gheişele de Robert Guillain. În plus, câştigătorul de pe locul întâi primeşte şi un premiu deosebit din partea FILIT: excursie şi acces VIP la ediţia din 2014 a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi.

Pentru a intra în posesia premiilor, vă rugăm să ne trimiteţi numele complet, adresa şi numărul de telefon la supliment@polirom.ro.

Va mulţumim tuturor pentru participare!

28 comentarii
  1. sementube

    Suplimentul de cultura este portia de placere de care are nevoie fiecare cititor sa traiasca. Nimic mai mult, nimic mai puțin.

    Reply
  2. Cornelia Antonesi

    La ce foloseste cultura?La nimic, e numai substanta necesara subzistentei mintii si al sufletului. Ce reprezinta Suplimentul de cultura? Doza zilnica care imi aminteste ca in aceasta lume in care conteaza tot mai mult orice exista totusi si hrana adresata spiritului, o gura de aer proaspat, o viziune adusa la viata de catre echipa de la Iasi.

    Reply
  3. Mariana Arpasanu

    Suplimentul de cultura e, pentru mine, pauza de la rutina serviciului, rutina politicului, rutina timpului liber petrecut la cinema la filme hollywoodiene din ce in ce mai penibile, rutina iaurtului ieftin pe care il mananc in fiecare dimineata, rutina emisiunilor despre Bianca Dragusanu si rutina spalatului rufelor. Cam atat, dar e de ajuns.

    Reply
  4. Serban Ionela Crenguta

    Citind Suplimentul de cultura imi dau seama ca inca se mai poate face presa obiectiva in tara noastra,ca mai exista oameni care scriu despre evenimente exact asa cum se intampla si nu doar de dragul audientei si a publicitatii.Eu sunt studenta la Relatii Internationale si am nevoie sa stiu ce se intampla in tara si in lume cu adevarat,nu de toate scandalurile si comentariile de prost gust ale unor asa zisi jurnalisti si gazetari romani.

    Reply
  5. Oana-Mădălina Hristea

    Trăim într-o lume ciudată. Valorile sunt cumva ascunse într-o miriște întunecată, iar tot ce ține de superficial, superfluu și ușor de digerat e promovat cu pași repezi și siguri. Cititul rămâne în urmă cumva, asta pentru că răbdarea devine învechită într-o epocă a supervitezei. Să te așezi în tihnă și să te bucuri de tăcere întorcând pagini? Un adolescent prototip al epocii-în-care-totul-se-obține-ușor-și-repede ar zice: serios? De ce să mă obosesc, când am alternative care-mi aduc adrenalină și hormoni de fericire mai pe fastmode? În (post)modernitatea care privilegiază fastfoodul, fastlovingul și toate accesoriile fast (dar nefaste) cultura poate cădea ușor în desuetudine. Cu toate astea, nimeni nu disperă, pentru că avem oaze fericite. Suplimentul e una dintre aceste oaze, prilej bun de lăsat griji deoparte și lume ultrarapidă și de încărcat cu energiile solare ale culturii. Citim și încetinim, pulsul rărit ne transportă într-un orizont al frumosului în toate manifestările lui. Redevenim ființele ancestrale ale încetului, ale simplității aduse la lumină de artă, ale introspecțiilor prin prisma operelor artistice. Zic eu că-i fix ce trebuie 🙂

    Reply
  6. Diana Marginean

    Simplitate
    Utilitate
    Plăcere
    Literatură
    Imaginație
    Mentalitate
    Eneregie
    Național
    Timp
    Uman
    Liric

    Demnitate
    Emoție

    Cuvinte
    Unanimitate
    Latinitate
    Tot
    Ultimul bastion al culturii în
    România.
    Ăsta e SDC!

    Reply
  7. Ursu George

    Un regufiu pentru ”dezaxactii culturali ai societății” și un profund mediu propice pentru a forma și fundamenta o societate cum nu e posibil fără acest mediu superb si superior. O nostalgie fără de greșeală și plină de ubicuitate. Vă multumesc că existați și că reduceți încet și sigur (pentru mine) promiscuitate în care incepusem să mă avânt…

    Reply
  8. Condrea-Ilyes Ovidiu

    Suplimentul Cultural este deja pentru mine un tabiet. Abia astept sa ma intalnesc cu Radu Pavel Gheo, cu analizele picante ale societatii romanesti, cu Alex Savitescu,criticul lumii show-ului din televiziuni, cu Florin Lazarescu si intamplarile lui de zi cu zi, cu ceilalti realizatori de rubrica, cu informatiile la zi din cultura. Va multumesc

    Reply
  9. Gabriel Argeseanu

    Suplimentul de Cultura?
    O oglinda! Cu cat te privesti in ea citindu-ti chipul, cu atat mai mult iti descoperi uitatele neintrebari.

    Reply
  10. Vitega Roxana

    Ieri a am fost prima data la Iasi,am gasit suplimentul de cultura aruncat pe un scaun intr-o cafenea,de cum l-am deschis pana nu l-am terminat de citit nu m-am ridicat de acolo. Suplimentul de cultura este ca o cafea de dimineata,cafeaua tinerilor pe care ii mentine energici si vesnic tineri,totodata gasind in ziar si o alta perspectiva a societatii. Even if we are young,we love culture,we love Suplimentul cultural!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *