Castiga trei pachete de carti de la Editura Univers!

Vara este, prin excelentă, anotimpul în care citim cel mai mult, lenevind la soare, pe plajă, în cort, pe vreo păturică la munte sau într-un parc, în afara orașelor sau în mijlocul lor, pe la terase și prin cafenele. Chiar dacă nu avem trei luni de vacanță (așa-i c-ar fi minunat?), ne mobilizăm parcă mai ușor, în ciuda caniculei, și călătorim mai mult (chiar și imaginar 🙂 ).

Unul dintre cele mai la îndemână moduri de a călători și, în același timp, de a face mișcare și de a ne bucura de vremea bună, făcând picnicuri bookaholice, este prin intermediul bicicletelor. Și, cum pe 5 iulie a început Turul Franței, parcă ni s-a făcut un dor de ducă și un chef nebun de a porni într-o aventură pe bicicletă.

Turul Franței și cărți pentru toate gusturile

Așa că, împreună cu prietenii de la Editura Univers, ne-am gândit să vă facem zilele estivale și mai plăcute, cu trei pachete de câte două cărți, legate simbolic de Turul Franței și, implicit, de biciclete. Turul Franței s-a cam globalizat, astfel încât fiecare pachet va conține o carte a unui autor francez și una a unui scriitor francofon.

Cum de curând a apărut la Univers cartea francezului Alfred Jarry, Zile și nopți, scrisă în 1897 și tradusă pentru prima dată în limba română, iar pe coperta ei regăsim o fotografie cu Jarry pe o bicicletă, cele trei pachete de cărți vor conține acest volum. Scriitorii francofoni vor fi din Elveția, Belgia, respectiv Canada.

Premii

Așadar, cele trei pachete de cărți (click pe link pentru detaliile despre volume) pe care le puteți câștiga sunt:

1. Zile și nopți, de Alfred Jarry (Franța) + Accesorii pentru paradis, de Marie-Jeanne Urech (Elveția)

2. Zile și nopți, de Alfred Jarry (Franța) + Deliruri. Viața este cotidiană, de Andre Baillon (Belgia)

3. Zile și nopți, de Alfred Jarry (Franța) + Ținutul sălbatic, de Monique Proulx (Canada)

Cum câștigați unul dintre cele trei pachete de cărți de la Editura Univers

Simplu, cum altfel? 🙂 Pentru că Turul Franței se va încheia, pe 27 iulie, la Paris, vrem să ne spuneți, în comentarii, ce carte v-ar plăcea, dintre cele din concurs, să citiți în capitala Franței și de ce.

Cei trei câștigători vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 21 – 25 iulie.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 26 iulie.

Mult succes!

 

UPDATE Câștigători

În total, au fost 72 de comentarii în concurs. Dintre acestea, două au fost invalidate pentru că numele participantelor s-a regăsit de două ori în listă – le găsiți aici și aici. Prin urmare, au rămas 70 de comentarii în concurs. Am trecut numele participanților pe „List Randomizer” de pe Random.org, în ordinea în care acestea au fost postate – de la primul comentariu la ultimul.

Mai jos, găsiți capturi de ecran, după cum urmează: prima imagine este de ansamblu, se poate observa că sunt 70 de nume introduse (click pe imagine pentru mărire).

Lista participanti concurs Univers

 

Următoarele trei imagini sunt detalii ale listei inițiale.

Lista participanti concurs Univers detaliu 1

 

Lista participanti concurs Univers detaliu 2

 

Lista participanti concurs Univers detaliu 3

 

Iar cea de-a cincea imagine este rezultatul după apăsarea butonului „Randomize” – primele trei nume sunt câștigătorii celor trei pachete de cărți oferite de Editura Univers, în ordine crescătoare.

Castigatori concurs Univers

 

Astfel, Pachetul 1 de cărți, Zile și nopți, de Alfred Jarry (Franța) + Accesorii pentru paradis, de Marie-Jeanne Urech va reveni Crinei Bega; pachetul al 2-lea, Zile și nopți, de Alfred Jarry (Franța) + Deliruri. Viața este cotidiană, de Andre Baillon, va merge la Ovidiu Malomfălean; iar cel de-al treilea, Zile și nopți, de Alfred Jarry (Franța) + Ținutul sălbatic, de Monique Proulx, este câștigat de Alice Lodea. Felicitări!

 

72 comentarii
  1. Emilian Smintina

    Consider ca la Paris poti citi orice, astfel incat de ce sa nu incerc ceva “delirant de cotidian”…? Deci aleg cartea “Deliruri. Viața este cotidiană” si poate voi patrunde in interiorul prozei scurte a autorului.

    Reply
  2. Aurel Pelehatai

    Cred ca as citi cu placere in superbul decor parizian plin de cultura ( mai veche sau mai noua) Alfred Jarry “Zile si nopti” pentru ca evoca viata din armata si mi-ar reaminti premisele unui “sejur’ in armata tarii acum aproape 40 de ani ( mai precis 38 ) !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *