Artă, cititoare stilate şi atmosfera anilor ’20 – ’30, iată o combinaţie absolut încântătoare pe care trebuie să o vedeţi. Această surpriză plăcută vine din partea lui Fabio Hurtado, un apreciat artist spaniol, care a surprins în picturile sale, printre altele, imagini ale unor femei elegante, relaxate şi captivate de lectură.

Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice a Universităţii din Madrid, Hurtado a lucrat o perioadă ca profesor, dar din 1988 s-a dedicat picturii şi a devenit o prezenţă constantă în cercurile artistice din ţara şi din străinătate. Fie că a participat la expoziţii personale sau colective, succesul său nu a întârziat să apară, primind numeroase premii.

Unele dintre cele mai frumoase picturi ale sale sunt cele în care se citeşte. Portretele înfăţişează doamne elegante, cu ţinute specifice perioadei interbelice, cu priviri melancolice care citesc sau se află în preajma cărţilor. Picturile sale au un stil aparte, sunt rafinate, în culori armonioase, au un aer sobru, uşor misterios, iar din felul în care sunt create scenele se recunoaşte pasiunea lui Hurtado pentru fotografie şi artă cinematografică.

În anul 2004, Poşta spaniolă a emis o serie filatelică din care fac parte şase timbre cu imaginea unor picturi ale lui Fabio Hurtado. Ea este numită ”La mujer y la lectura” şi încearcă să amintească importanţa cititului, a culturii în general şi rolul femeii educate în societatea modernă.

Fabio-Hurtado_Ensueno

Hurtado-Fabio

Fabio-Hurtado_1

146_391_fabio_hurtado_interlude-1024x596

Hurtado_Novela

solitude

fabio-hurtado-3

Isabel (1997)

mirinconfavorito

folletosellos

Surse imagini: fabiohurtado.combonheurdelire.over-blog.comdailyartfixx.com

belle vie   (P) Și, pentru că tot vorbim de frumusețe și eleganță, vă invităm la Belle Vie – Lettres, Cafe, Boutique. Dacă doriți un loc liniștit de citit, o atmosferă faină și multe cărți frumoase, vă recomandăm cafeneaua literară Belle Vie (Facebook aici).

Edit

Irina Dumitru

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *