Ce aţi spune dacă în mijlocul unei librării aţi găsi o gondolă, colaci de salvare, bărcuţe sau căzi de baie? Veţi crede probabil că aţi nimerit greşit sau că decoratorii sunt duşi cu pluta. Dar, dacă ţinem cont de faptul că librăria se află în Veneţia, pe un canal ale cărui ape se revarsă aproape în fiecare an şi că proprietarul e un tip plin de umor, o să înţelegem mai bine alegerile de design făcute.

Vă prezint astăzi Libreria Aqua Alta din Veneţia, aflată în proprietatea lui Luigi Frizzo, un tip extrem de carismatic şi jovial, a cărui dragoste pentru cărţi e egalată poate doar de cea pentru pisici.

Accesul se face printr-o curte mică, unde se găsesc stive de cărţi ce pot fi răsfoite, pe care se poate sta şi citi sau pe care ne putem cocoţa, pentru a surprinde minunata imagine de ansamblu a canalului. Un smochin micuţ încearcă să facă umbră şi mâţele adoptate de Luigi lenevesc peste tot.

sursa

sursa

sursa

În interior ne aşteaptă mii de volume, romane, cărţi pentru copii, reviste, albume de artă, majoritatea fiind second hand. Există şi o secţiune dedicată exclusiv adulţilor, de unde, pe lângă literatură erotică, se pot cumpăra – pentru 1 euro bucata – prezervative Casanova (v-am spus că proprietarul e un tip excentric şi pus pe şotii 😀 ). Găsim aici literatura în limba italiană, dar şi foarte multe cărţi în engleză. Rafturile par că se vor prăbuşi sub greutatea cărţilor, căzile de baie şi bărcile sunt şi ele pline.

sursa

sursa

Piesa de rezistenţă a decorului este gondola aşezată în mijlocul încăperii şi umplută până la refuz cu cărţi şi diverse obiecte. Putem vedea această alegere nu ca pe o ciudăţenie, ci ca pe un tribut pentru mijlocului de transport specific Veneţiei care e adus în lumea magică a cărţilor.

sursa

sursa

În această librărie originală, pe lângă minunate cărţi se află şi vederi, măşti veneţiene, postere, viniluri, semne de carte şi alte obiecte interesante.Pe podeaua din piatră sunt imprimate urme de paşi care duc la o ieşire, direct pe canal. Dacă aveţi nororc şi acolo vă aşteaptă o gondolă, puteţi savura lectura cărţilor proaspăt achiziţionate, legănându-vă pe apele minunatei Veneţii, în acordurile canţonetelor fredonate de gondolier.

sursa

Dacă vă faceţi drum prin Veneţia, merită să faceţi o oprire şi prin această neobişnuită librărie.Pe lângă aspectul inedit care vă va încânta, în mod sigur veţi găsi cărţi interesante care să vă îmbogăţească colecţia.

sursa main image

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *