Firma de design de produs numită Reverse Innovation a venit cu o idee care nu poate decât să-i bucure pe cei care apreciază atât o lectură faină, cât și un vin bun, ingrediente perfecte pentru a petrece seri de toamnă relaxante. Împreună cu podgoria italiană Matteo Correggia din Piemont, a scos pe piață o serie limitată de vinuri, sub numele Librottiglia.

Cei care cunosc limba italiană și-au dat deja seama că denumirea e de fapt o combinație între cuvintele libro (carte) și bottiglia (sticlă), dar se întreabă probabil care e legătura dintre ele. Ei bine, fiecare sticlă de vin face pereche cu o cărticică de proză scurtă, prinsă de ea în mod simplu, cu ajutorul unui șnur. „Today we read books on computers, tablets and mobile phones. Why not on a bottle of wine?”, și-au spus creativii de la Reverse Innovation și s-au pus pe treabă.

Dacă proza e scurtă, înseamnă că vom putea să terminăm de citit cartea cât timp savurăm cele două pahare de vin, căci fiecare sticlă are un conținut de 375 ml. Coperta cărții, pe care apare și o ilustrație minimalistă legată de subiect, are și rol de etichetă a vinului, care ne arată ce urmează să bem, dar și ce vom citi în timp ce o facem. Fiecare aromă are genul său, așa că ne vom delecta cu o poveste de dragoste numită Ti amo. Dimenticami scrisă de Regina Marques Nadaes, cu fabula La Rana nella Pancia scrisă de Patrizia Laquidara, dar și cu o povestire din categoria crime & mistery aparținând lui Danilo Zanelli, L’omicidio. Dacă tot e week-end…

Surse imagini: designboom.comlibrottiglia.comcontul de facebook Matteo Correggia

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu
  1. Punctul G

    Banuiesc ca este de o calitate superioara, are o imagine foarte interesanta, cu o descriere la detaliu. Pana la urma nu conteaza doar imaginea, conteaza si ceea ce e inauntru !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *