“Dacă dragoste nu e, nimic nu e” spunea frumos şi adevărat al nostru Marin Preda. Iar când dragostea pentru cărţi e mare, nu-ţi rămâne decât să ajungi cu ea…la altar: o idee minunată e petrecerea de nuntă cu temă livrescă. Locul potrivit e, cu sigurantă, o veche bibliotecă sau librărie, cu rafturi si podele din lemn de cireş, înconjuraţi de prieteni precum Byron, Shakespeare, Jane Austen.

În buchetul miresei se strecoară frumoase flori din pagini de poveşti nemuritoare, scaunele sunt învelite în mătase de roman de dragoste, cărţi şi mâncăruri alese se află pe masă alături de pana de scris –  pentru vreun invitat cuprins de inspiraţie – şi tortul miresei spune poezii delicioase de vanilie. Bineînţeles că personajul principal al zilei, mireasa, poate să spargă tiparele şi în materie de vestimentaţie; ea poate înlocui clasica rochie alba, lungă, cu o ţinută originală, atipică, ce-i creează imaginea unei iubitoare de cărţi  şic, plină de imaginaţie şi – cum altfel? – deşteaptă.

Sursă foto

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *