Dacă aţi crezut vreodată că sunt subiecte pe lumea asta care nu au fost amintite şi disecate în cărţi, mai gândiţi-vă! Se pare că pentru orice aspect trăznit al vieţii noastre, există cineva care să scrie o carte. Nu ştiu dacă asta e neapărat un lucru bun, dar cu siguranţă poate fi amuzant să răsfoieşti cărţi cu titluri şi subiecte ciudate, inutile sau de-a dreptul tâmpite. O astfel de colecţie există, se numeşte Weird Book Room şi se găseşte pe site-ul AbeBooks. Având în vedere că aici se adună mii de oferte pentru vânzare de cărţi, era de aşteptat ca printre ele să se găsească şi titluri nebuneşti şi, din fericire pentru amatorii de aşa ceva, colecţia e îmbogăţită în permanenţă. Vestea despre acest loc virtual simpatic şi aparte s-a răspândit şi cu ajutorul unor publicaţii ca New York Times, Guardian sau Globe and Mail. Chiar şi scriitorul Neil Gaiman, încântat de descoperirea făcută, a trimis link-ul pe Twitter, însoţit de următorul mesaj:

Go to this link and gaze on the titles and be made happy. Trust me. It’ll work.

Iată mai jos câteva dintre cărţile pe care le puteţi achiziţiona, dacă nu pentru valoare literară, măcar de dragul titlurilor unice, stupide, ciudate sau nostime. Răsfirate în bibliotecă printe cărţile serioase şi grele, vor contraria musafirii şi amuza prietenii.

 

sursa imaginilor

 

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *