De fiecare dată când citim o carte, ne închipuim personajele într-un anume fel, în funcţie de descrierea făcută de autor, de emoţiile pe care ni le transmit, de întâmplările prin care trec. Cu toate astea, cred că percepţiile sunt diferite de la o persoană la alta şi detaliile imaginate de fiecare despre înfăţişarea sau personalitatea vreunui personaj literar sunt cele care fac diferenţa.

Dacă majoritatea dintre noi se rezumă la a-şi crea şi păstra doar în minte imaginea eroilor din cărţi, iată că Samantha Hahn şi-a luat pensulele şi acuarelele şi a aşternut pe hârtie propria sa viziune. Şi-a concentrat atenţia asupra personajelor feminine şi a dat naştere unei cărţi intitulate Well-Read Women: Portraits of Fiction’s Most Beloved Heroines, care ne prezintă în culori frumoase, cincizeci de eroine celebre desprinse din paginile romanelor, ale pieselor de teatru şi ale  cărţilor de poezii.

Samantha lucrează mult în domeniul ilustraţiei de modă, fiind preocupată de prezentarea grafică a frumuseţii feminine, aşa că e de înţeles alegerea ei – făcută în funcţie de propriile preferinţe literare – de a se opri doar la prezenţele feminine memorabile create de scriitori. Interesant e faptul că Samantha Hahn nu ne-a prezentat doar personajele pozitive pe care toţi le-am îndrăgit, ci şi adevărate scorpii pe care le-am urât de-a dreptul.

Every so often, an author creates this kind of masterpice, a female figure of such dazzling orininality and truth that she will resonate with readers for all time. We sympathize with her, we admire her, we hate her, we want to be her.

Well-Read-Women-2-Design-Crush

8878981536_fef35fc312

Well-Read-Women-4-Design-Crush

9bd9b03fb903941f100897e66bb7fb31

9001476825_b55110f128

Cartea, descrisă ca “the perfect convergence of literature and art” încearcă să ne prezinte spiritul fiecărei eroine prin intermediul minunatelor acuarele realizate de Samantha şi al unor texte cu fonturi asemănătoare scrisului de mână care le însoţeşte: e vorba despre citate din cărţi, cuvintele scriitorilor rostite de  aceste femei puternice şi tulburătoare.

Din paginile cărţii ni se înfăţişează personaje care ne-au aprins imaginaţia şi au trezit adevărate pasiuni: Anna Karenina, Jane Eyre, Daisy Buchanan, Holly Golightly şi multe altele. Samantha şi-a dorit să evoce magia fiecărei perioade în care personajul respectiv a fost plasat, aşa că a acordat atenţie detaliilor cum ar fi, de exemplu, rochia de inspiraţie edwardiană a lui Becky Sharp sau turbanul din epoca jazz-ului al Clarissei Dalloway.

9002658116_abe9da7161

Well-Read-Women-3-Design-Crush

9002657998_02375a3781

4fcf94ca021b8b6236a893d9b5196841

 Această carte, o mică bijuterie grafică ce prezintă personaje fascinante şi elegante – pe coperta căreia apare graţioasă lady Brett Ashley din The Sun Also Rises de Ernest Hemingway – poate fi deja comandată de pe câteva site-uri specializate şi va fi lansată la sfârşitul lunii august.

Surse: samanthahahn.comnetworkedblogs.com, pinterest

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *