Pentru mulţi dintre noi, din ritualul de citit face parte şi o cană de ceai aromat, care să dea savoare unei călătorii literare, alături de personaje îndrăgite.Nu există companie mai plăcută atunci când ne adâncim în lectură (cu excepţia mâței, desigur) decât o cană de ceai fierbinte şi parfumat pentru nopţile lungi de iarnă sau un pahar de ceai răcoritor cu mentă pentru zilele toride ale verii.

De-a lungul timpului, scriitori şi poeţi şi-au declarat iubirea pentru magica băutură sau şi-au găsit inspiraţia într-o cană de ceai. “There is a great deal of poetry and fine sentiment in a chest of tea” spunea Ralph Waldo Emerson şi câtă dreptate avea!
Iubitorilor de literatură şi ceai le putem face mici surprize, oferindu-le cadouri care să îmbine armonios cele două pasiuni: seturi de ceai cu mesaje literare, scriitori sau personaje dragi lor;
colecţii de ceaiuri inspirate de cărţi, de scriitori sau conţinând etichete cu citate ale acestora;
obiecte de decor precum căni de ceai din pagini de poveste sau postere cu…infuzii de carte;
cărţi despre istoria şi ceremonia ceaiului.
“Meanwhile, let us have a sip of tea.The afternoon glow is brightening, the fountains are bubbling with delight, the soughing of the pines is heard in our kettle.Let us dream of evanescence and linger in the beautiful foolishness of things.” Okakura Kakuzo

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *