Ca de fiecare dată, de Crăciun încercăm să ne decorăm casa şi bradul cu ornamente cât mai frumoase şi inedite. Ne punem imaginaţia la treabă şi, în funcţie de preferinţe, alegem variante rustice, de inspiraţie scandinavă, cu decoraţiuni simple sau de-a dreptul opulente, pline de culoare sau monocrome.

Oricare ar fi stilul pentru care optaţi, o imagine aparte şi interesantă o dau ornamentele confecţionate din pagini de carte, pe care le puteţi strecura printre globuri, portocale şi luminiţe colorate. Multe dintre ele le puteţi face chiar voi, dar aveţi grijă să folosiţi doar pagini rupte din cărţile cu adevărat deteriorate, ce nu mai pot fi citite. Iată cum cărţile ne vin încă odată în ajutor, chiar dacă cu o altă întrebuinţare decât cea obişnuită.

Coroniţele agăţate pe uşă sau în diverse alte locuri atrag privirile oaspeţilor încă de la intrare şi sigur veţi fi răsplătiţi cu complimente pentru talentul vostru la pliat şi aranjat pagini de carte, fie ele îngălbenite de timp sau lucioase şi colorate. Cu o foarfecă, lipici, ceva poze de sezon, globuleţe şi sclipici, rezultatul va fi spectaculos.

book-page-wreathsursa

Regroovedsursa

il_570xN.384405797_s2hpsursa

8185826489_31def023a6sursa

Brăduţii din hârtie sunt tare simpatici şi delicaţi şi pot fi aşezaţi pe rafturile bibliotecii, pe birou, pe noptiere sau oriunde altundeva. Cu siguranţă locul unde vor sta va căpăta o înfăţişare mult mai caldă şi plăcută.

Book-treesursa

feathertreessursa

il_570xN.400630027_pu9gsursa

2c9bafb2df11015638e88470182d3225sursa

Cu ce împodobim bradul? Cu globuri pline de fragmente din romane, cu ornamente ce ne explică înţelesul cuvintelor, căci au fost cândva dicţionare, cu ghirlande făcute din poveştile de Crăciun şi multe alte minunăţii.

original_literary-hand-made-christmas-decorationsursa

GDICORN_375_2sursa

il_570xN.280868830sursa

paperchain7sursa

Iar dacă nu aveţi brad, tot cărţile vă sar în ajutor, dispuse să formeze ele unul, fie în întregul lor, fie doar cu paginile aranjate în forma potrivită.

IMG_9565 (2)sursa

estilonordico_navidad2 (1)sursa

Sursa foto principală

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


2 comentarii
  1. Pingback: Árboles de Navidad creativos y originales | Ideas que pueden inspirarte

  2. Pingback: Decorando tu casa con estilo: el árbol de navidad | Hogar y Jardín

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *