La începutul lunii aprilie (pe data de 6, mai exact), Cărturești.ro, extensia virtuală a Librăriilor Cărturești, a împlinit 8 anișori. În tot acest timp, librăria online Cărturești a crescut alături de cititorii săi, susținând literatura română contemporană alături de noi (prin Premiile Bookaholic, de pildă), dar și lectura, în general, prin tot soiul de campanii și promoții deștepte, aducând cărțile mai aproape de noi (și de buzunarele noastre), dar și prin blogul lor fain, care ne informează constant cu privire la evenimentele care se organizează în librăriile fizice, ne spune de ce să citim anumite volume, de ce să căutăm cărțile unor autori sau ilustratori, cum să ne implicăm în societatea în care trăim, ne răsplătește cu numeroase concursuri ș.a.m.d. De aceea, aniversarea lor este mereu o bucurie (La cât mai mulți cititori, Cărturești.ro!), dar și o ocazie excelentă de a vă invita să dați iama pe site-ul lor, unde veți găsi întotdeauna surprize frumoase. 

De exemplu, în cazul în care nu ați văzut deja până acum, Cărturești.ro vă ajută să alegeți cadoul potrivit pentru cei din jur. Ni se întâmplă tuturor să rămânem în pană de idei la un moment dat. Ei, bine, prietenii noștri s-au gândit la asta și au făcut o secțiune inedită, „Cauți un cadou?”, unde trebuie să bifezi una dintre opțiunile oferite din cele trei categorii: ce fel de cadou cauți („ceva de citit”, „un joc sau o jucărie”, „ceva gustos”, „ceva de văzut sau ascultat”, „ceva fantezist sau hazliu” ș.a.), pentru cine cauți cadoul respectiv („copii”, „părinți”, „frați sau surori”, „persoana iubită”, „prieteni”, „colegi” etc.) și cu ce ocazie („aniversare/onomastică”, „absolvire”, „casă nouă”, „mariaj”, „botez”, „sărbătoarea Paștelui”, „mărțișor” ș.a.m.d.). Odată alese, ți se dau câteva idei. Iar împachetarea cadoului este gratuită.

Eu am încercat sistemul cu următoarele date: „Caut ceva de citit pentru copii cu ocazia zilei de 1 Iunie”. Am primit ca sugestii, printre altele, volumele Micul prinț, de Antoine de Saint-Exupéry, Bufnița care se temea de întuneric, de Jill Tomlinson, 8 povestiri de pe Calea Moșilor, de Adina Popescu, Shrek!, de William Steig, Toate pânzele sus! (ilustrată), de Radu Tudoran. Cum le-am citit și știu cât de minunate sunt toate, mă declar mulțumită de propunerile Cărturești.ro. 🙂 Încercați și voi!

În lumea magică Cărturești.ro avem parte, cum spuneam, și de numeroase promoții. Cum suntem bookaholici, ne-am gândit să vă spunem, pe scurt, despre cinci dintre acestea, care au legătură cu universul cărților și sunt active acum pe site.

Începem cu Sakura – o selecție tematică de cărți, muzică și film, ceai, accesorii şi articole de papetărie, cu discount de până la 30%. Promoţia este valabilă exclusiv în librăria virtuală, între 20 aprilie şi 3 mai, în limita stocului disponibil. Sakura, ne spun cei de la Cărturești, „este numele japonez al florii de cireş în jurul căreia s-a creat o adevărată sărbătoare. Simbol al vieţii care trece, al Japoniei celei vechi dar şi a celei de astăzi, aduce împreună lumina, speranţa şi trăirea clipei cu fragilitatea ei de petală parfumată”. Dintre cărțile cu reducere, eu v-aș recomanda fără să ezit măcar 5 dintre acestea: excelentul volum de proză scurtă Bărbați fără femei al lui Haruki MurakamiTăcere, de Shusaku Endo, Profesorul și menajera, de Yoko Ogawa17, de Kenzaburo OePăpădiile, de Yasunari Kawabata.

Continuăm cu Lichidare de stoc, unde puteți profita de reduceri mari la sute de produse din colecţia Cărtureşti de carte, papetărie, obiecte de decor interior, jucării, accesorii fun şi nu numai. În ceea ce privește selecția de carte, am găsit volume în special în limba engleză, cu discount de până la 55%. Sunt de neratat cărțile pentru copii ale unor autori precum Roald Dahl, James Patterson, repovestirile lui Jennifer Adams, de exemplu. Căutați pe cont propriu, veți avea de unde alege.

Trecem la povestea lui Tibi Ușeriu, 27 de pași, publicată de curând la Editura Aqua Forte, o recomandare de lectură atât a celor de la Cărturești.ro, cât și a noastră.

Din descrierea cărții: „Lumea mă știe drept alergător de anduranță. Ce nu știe, însă, e povestea vieților mele paralele. Am fost pe rând: slugă la ciobani pe Bârgaie, porcar în armata română, azilant politic în Berlin, pizzar într-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sârb, martor într-o galerie de alba-neagra în Gran Canaria și autor de jafuri armate. Am evadat din două închisori europene, dar nu și din a treia”.

Iar pentru cei pasionați de manga, comics sau colecţionari de postere sau insigne, Cărturești.ro vine cu o promoție de 2+1. Adică, până pe 30 aprilie, la orice două produse achiziţionate din selecţie, al treilea, cel cu preţul cel mai mic, va fi gratuit. Nu trebuie decât să adăugați trei produse în coş, reducerea va fi aplicată automat.

Și, special pentru cei mici, chiar înainte de 1 iunie, site-ul Cărturești are un concurs inedit: fiecare achiziție din pagina Disney din perioada 25 aprilie – 16 mai va intra în tragerea la sorți pentru câștigarea uneia dintre cele 3 invitaţii duble la Concertul Frozen din 27 mai. Bookaholicii au un stoc frumușel tare de cărți – peste 900 de volume Disney (în special în limbile română și engleză, dar și germană și maghiară) vă așteaptă să le luați acasă.

Alte promoții la alte produse (jocuri, muzică, accesorii etc.) sunt de găsit pe Cărturești.ro. Nu uitați nici de Rafturile alese – dintre toate, pe lângă Raftul Bookaholic, vă propunem să îl cercetați musai și pe cel de parenting (despre părinți și copii), vă va plăcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *