Să stai 30 de minute în vitrina unei librării citind dintr-o carte e o provocare pe care aș accepta-o, măcar de dragul ideii, darămite dacă, pentru asta, m-aș alege și cu 15% reducere la cărțile cumpărate.

Lucrul acesta se petrece acum în librăria Pantoute, una dintre cele mai cunoscute librării din Québec, unde clienții sunt invitați să se facă comozi într-un fotoliu roșu amenajat în vitrina librăriei și să citească timp de 30 de minute dintr-o carte.

Copil citind in vitrina

Pour 30 minutes, on vous donne 15 % et pour 15 minutes, 5 % ! On est fous d’même !” – acesta este mesajul de pe pagina de Facebook a librăriei Pantoute prin care, începând de la sfârșitul lui septembrie, librăria a dat startul unei campanii de promovare cel puțin originale.

Vitrina librăriei PantouteIdeea îi aparține, se pare, lui Marie-Eve Pichette, directoarea generală a librăriei, o fostă angajată Pantoute, hotărâtă să aducă acestui loc – care există din 1972 și pe care îl deține acum, împreună cu o altă fostă angajată, Victoria Lévesque – un suflu nou.

Ideea nu doar că e originală, dar este și binevenită pentru piața de carte din Québec care a suferit destul de mult anul trecut, vânzările de carte nouă scăzând cu 9,5% din 2013 până în 2014.

Pantoute7Cititorii sunt încântați de idee, unii fiind dispuși să stea în vitrină chiar și o zi întreagă (după cum mărturisește o tânără pe Facebook).

Sunt curioasă câți vor ocupa fotoliul roșu până pe 31 octombrie, cât este deschisă această campanie de promovare. Ar trebui făcută, apoi, o expoziție de fotografie cu cititorii din vitrină, nu-i așa? 🙂

Surse foto: facebook.com, ici.radio-canada.ca, actualitte.com

2 comentarii
  1. Iulia

    Da, ar fi fain, numai că la noi se vor îngrămădi într-o librărie doar cât ține acea campanie de oferte promoționale și de discount-uri (cu check in-urile, eventual și selfie-urile din dotare), pentru ca, ulterior, să nu mai pășească în acea librărie, în mod dezinteresat, cu lunile, dacă nu chiar cu anii. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *