De mai bine de două săptămâni, Bookfest, târgul de carte de la sfârșitul primăverii, s-a încheiat. Ca la fiecare eveniment de acest tip, editurile și-au făcut bine temele, publicând multe noutăți faine și încercând, astfel, să atragă cât mai mulți cititori. Și prietenii de la Casa de Pariuri Literare au fost la Bookfest cu volume proaspete, interesante, diverse, abia scoase din tipar. Dacă, dintr-un motiv sau altul, le-ai ratat în perioada 20-24 mai, nu e timpul pierdut să pui mâna pe ele. Nu de alta, dar ți le oferim la pachet acum :). Tot ce trebuie să faci este să participi la acest concurs. 

Update câștigător

Total comentarii înscrise în concurs: 113. Ultimele trei comentarii (aici și aici) au fost descalificate pentru că au fost postate după termenul limită de înscriere în concurs (17 iunie, ora 23:59), adică astăzi, 18 iunie. Alte două comentarii au ieșit din concurs pentru că aveau același utilizator. Au rămas, așadar, 108 comentarii în tragerea la sorți.

participanți concurs CDPL

participanți concurs CDPL 2

castigatoare concurs CDPL

Felicitări, Larissa Luica!

Premiul: un pachet de cinci cărți de la CDPL

Cele mai noi cinci volume scoase în lume de CDPL pot ateriza în biblioteca ta.

Citește mai întâi care sunt cele cinci cărți despre care este vorba:

1. Bătrânețea ucenicului alchimist, de Octavian Soviany

Bătrânețea ucenicului alchimist de Octavian Soviany„Am trăit și am scris, am scris și am trăit… Viaţa poate fi frumoasă și la 60 de ani. Poate că în acești 60 de ani, aș fi putut să fiu mai atent cu cei din jurul meu, dar scrisul e un meșteșug care te obligă să te adâncești în tine și să devii puţin egoist. Cred că n-am fost nici un tată prea bun, deși am cu copiii mei relaţii excelente. Sunt sigur că am pierdut mult timp bătând cârciumile, nu neapărat în căutarea unor personaje. M-aș fi putut ruga mai mult și chiar aș fi putut citi mai mult. Oricum, dacă e să ne raportăm la reprezentările curente, în plan uman, existenţa mea a fost mai curând un eșec. Iată-mă la 60 de ani, interpretând perfect partitura ratatului din punct de vedere social: n-am casă, mașină, conturi la bancă (dar am datorii), mai nou – n-am nici măcar job, posed în schimb o solidă reputaţie de alcoolic.” – (Octavian Soviany)

Citește întreaga descriere a volumului!

2. Locuri. Oameni. Povești – carte de reportaj de Liliana Nicolae

Locuri. Oameni. Povești - carte de reportaj de Liliana Nicolae„Am adunat în această carte aproape 50 de reportaje scrise în ultimii 10 ani. Majoritatea au fost publicate în revista Dilema veche, dar și în revista Elle, iar unele sunt adaptări după reportaje sau documentare difuzate la radio România Actualități. Reportajele surprind locuri și oameni într-o Românie în continuă schimbare, cu enorme discrepanțe. O țară care se dezvoltă încet, cu opinteli. O țară când veselă, când tristă. Cu oameni obișnuiți, în care mulți cititori se pot regăsi, dar care au pove ști speciale. Uneori frumoase, alteori teribile.
Reportajele din această carte sunt ca o fotografie a locurilor pe care le-am văzut și a oamenilor pe care i-am întâlnit la un moment dat. Cine le citește află cum se trăia sau cum se trăiește în anumite locuri. Cum se schimbă sau de ce nu se schimbă lucrurile și mentalitățile.” (Liliana Nicolae)

Citește întreaga descriere a volumului!

3. Caragiale, diavolul din detalii, de Simona Vasilache

Caragiale, diavolul din detalii - de Simona Vasilache„Caragiale, se ştie, era un chiţibuşar. Făcându-şi meseria din ceea ce le scapă celorlalţi, din bucăţile care cad, aşa-zicând, la croit. Coincidenţe frapante doar la prima vedere, susţinute pe dedesubt de o bună doză de subtilitate, lucruri mici care răstoarnă ordinea mare într-un fel asemănător, într-o lume mult mai prozaică, celebrei bătăi a aripilor de fluture, secrete simple pe care ochii miopi ai personajelor le complică la nesfârşit. Acestea toate, pe care le poţi lua drept gaguri într-un univers comic sau, dimpotrivă, drept tâlcuri subţiri ale unei lumi amărui, cu partea ei de mister şi de tragic, fac sarea şi farmecul construcţiei lui imaginare, susţinute de câteva teme, şi de o minunată, diversă, multicoloră trenă de variaţiuni.
Le-am cules, mai mult sau mai puţin la întâmplare, din piese şi schiţe, din poezii uneori, din corespondenţă, din reflectarea în temele altor scriitori, cel mai adesea ale fiului Mateiu, din substanţa, simplă şi complicată, a tot ceea ce a scris. And beyond.” (Simona Vasilache)

Citește întreaga descriere a volumului!

4. O sută de kilometri mai la nord, de Lucia Cuciureanu

O sută de kilometri mai la nord de Lucia Cuciureanu„Lucia Cuciureanu este o poetă cu voce lirică bine timbrată. Voit tern, voit monoton, lipsit de orice fărâmă de patetism, discursul ei consemnează tribulațiile unei existențe care pare să-și fi pierdut toate punctele cardinale. Autoarea va cultiva, în consecință, o poezie a stărilor de derută existențială și a căutării înfrigurate de sine. Textele sale sunt compuse secvențional, din segmente între care există mai degrabă tensiuni decât consonanțe, iar poeta dovedește o remarcabilă inventivitate asociativă, elaborează aglutinări de cuvinte și de sintagme neobișnuite, care îi surprinde în permanență rostirea și o personalizează. Asemenea asociații provoacă aproape mereu tensiuni lirice și proiectează peste filmul cotidianului aburii halucinanți ai suprarealului.” – Octavian Soviany

Citește întreaga descriere a volumului!

5. Fețe jupuite, de Ioan Es. Pop

Fețe jupuite - de Ioan Es. Pop
„Eu nu sunt un om echilibrat, doar că mi-am autoimpus ani de zile să simulez adaptarea, ştiind foarte bine că altfel nu voi supravieţui. Aparentul meu echilibru este rezultatul unor ani lungi de exerciţii de supravieţuire şi adaptare.” (Ioan Es. Pop)

Citește întreaga descriere a volumului!

Cum câștigi pachetul de cărți CDPL

Pentru a intra în tragerea la sorți pentru pachetul de cărți CDPL trebuie să ne spui, într-un comentariu, cu ce volum dintre cele de mai sus ți-ai începe vara și de ce.

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți (Random.org) dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs îți exprimi acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 11 – 17 iunie (inclusiv, ora 23:59).

Câștigătorul va fi anunțat pe 18 iunie.

Mult succes!

116 comentarii
  1. nicoleta ilie

    As alege Locuri.Oameni.Povesti pentru ca as vrea sa calatoresc,ca in fiecare vara,prin tara si sa-mi port pasii reali si virtuali prin tara asta minunata prin oamenii ei .

    Reply
  2. Enola Jieanu

    “Batranetea ucenicului alchimist”. Desi am doar 17 ani, fiecare adolescent mai are uneori nevoie de o cura de imbatranire.

    Reply
  3. Manarazan Anca

    Locuri.Oameni.Povesti ar fi cartea pe care mi-ar placea sa o citesc la inceput de vara, deoarece ador reportajele, povestile de viata in care mereu gasesc un exemplu fie el pozitiv sau negativ si ma motiveaza sa lupt pentru dorintele mele.

    Reply
  4. Mare Mircea

    Cred ca Batranetea ucenicului alchimist este potrivita de citit la inceput de vara. Am ales-o pentru ca ador scrierile cu tenta autobiografica. Ma fac sa ma transpun in alta viata pe parcurs ce le citesc.

    Reply
  5. Ştir Valentina

    Aș prefera să îmi încep vara și, implicit, vacanța cu “O sută de kilometri mai la nord” de Lucia Cuciureanu pentru că,având mai mult timp dimineața,ar fi mai frumos să îmi încep ziua cu un text frumos lucrat decât cu zilnicele știri pline de negativism. 🙂

    Reply
  6. Ioana

    „Caragiale, diavolul din detalii” de Simona Vasilache
    ar fi un bun început pentru mine. Orice e de/despre Caragiale, are toată atenția mea. În primul rând, m-a atras titlul, iar descrierea cărții mi-a confirmat bănuielile, și anume că merită citită.

    Reply
  7. Prichici Bianca

    Mi-aș începe vara cu volumul „Fețe jupuite” de Ioan Es. Pop, deoarece mă atrage titlul, iar descrierea parcă te trage încet spre ea.Despre adaptare se pot spune multe lucruri, aceasta rezultând din nevoia de a fi acceptați de societate, de aceea mi-aș începe vara cu acest volum.

    Reply
  8. C Tofan

    “Fete Jupuite”, desigur! Pentru ca nefiind un om echilibrat, încerc sa “fake it, till i ll make it”. Mimez un echilibru precar si as accepta si sfatul unui scriitor ca sa devin mai buna pe sarma asta subțire pe care s cățărată!

    Reply
  9. Chihaia Dumitru

    O să îmi încep vacanța citind „Locuri. Oameni. Povești” – carte de reportaj de Liliana Nicolae. Asta deoarece zilele trecute am reușit să o cunosc personal, obținând astfel și un autograf. Și pentru că am reușit să o cunosc și să o ascult nu pot decât să fiu curios în legătură cu reportajele ei. Mereu mi-a plăcut să cunosc pe autorii cărților, pentru că atunci când le citești cărțile te simți de parcă ți-ar povesti ceva ție, stând poate ca doi prieteni la o cafea. Mai sunt curios și în legătură cu arta reportajului, sunt convins că blogul meu o să aibă de câștigat de pe urma artei din această carte.

    Reply
  10. Unc Gabriel

    Dacă aș fi norocosul câștigător,sigur mi-aș începe vara citind volumul “Caragiale, diavolul din detalii” de Simona Vasilache deoarece întotdeauna i-am admirat operele și asemenea lui Caragiale,îmi place să observ natura umană din mediul social care mă înconjoară.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *