Deși puțin capricioasă, primăvara începe, încet, încet, să-și facă simțită prezența. Soarele mult așteptat ne cheamă prin parcuri, pe la terase și prin grădini. Bookaholici cum suntem, nu ieșim nicăieri fără o carte în rucsac. Și ce răsfăț este să stai să citești pe o bancă sau la o masă, cu o cafea alături, încălzit de razele soarelui și de lectură! [Putem visa în mijlocul săptămânii, nu? 🙂 ]

Știți bine că, după luna iubirii, primăvara își face loc, grațioasă, în martie, o perioadă dedicată cu precădere femeilor. Le sărbătorim, le oferim cadouri, le citim. Iar pentru o primăvară la feminin ca la carte, vă și oferim lecturi pe măsură: o serie de scriitoare de la Nemira.

Așadar, vă invităm, împreună cu prietenii de la Editura Nemira, la un concurs care vă poate aduce în bibliotecă unul dintre cele trei pachete de cărți semnate de scriitoare frumoase și talentate din trei colecții diferite ale editurii (Nautilus SF, Babel și Damen Tango). Așa, ca un mărțișor cu totul și cu totul special.

Update câștigători

La acest concurs au fost 221 de comentarii. Cinci au fost descalificate pentru că aparțineau acelorași utilizatori sau pentru că nu respectau cerința concursului. Au rămas 216, aranjați în ordinea comentariilor în lista de pe Random.org. Mai jos, capturile de ecran.

lista participanti concurs nemira

castigatori concurs

Așadar, câștigătorii sunt: Mădălina Vlad, Puiu Silvia și Ciucu Ana-Maria. Pentru că două dintre câștigătoare au ales, în comentarii, lumi ficționale ale scriitoarelor din același pachet, am decis ca premiile să le revină în ordine crescătoare, adică Mădălinei Vlad îi revine pachetul 1 (scriitoarele SF & F), Silviei Puiu pachetul al 2-lea (scriitoarele Babel), iar Anei-Maria Ciucu pachetul al 3-lea (scriitoarele Damen Tango). Felicitări!

 

Premiile

I. Un pachet de cărți ale scriitoarelor SF & F

scriitoare sf & f

Pachetul scriitoarelor SF & F conține trei cărți:

suzanne collins1. Jocurile Foamei, de Suzanne Collins

Ai putea supraviețui în sălbăticie, de unul singur, când toți cei din jur fac tot ce pot ca să nu apuci dimineața următoare?

Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde națiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic și sângeros -€“ Jocurile Foamei. Douăzeci și patru de adolescenți sunt răpiți de lângă familiile lor și aruncați în luptă pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat și… viu. Cine va câștiga cursa nebună pentru supraviețuire?

(prezentarea editurii, cronica noastră aici)

Joan D. Vinge2. Cei 47 de ronini, de Joan D. Vinge

După ce stăpânul lor, în urma intrigilor unei minți diabolice, este obligat să-și facă seppuku, 47 de samurai jură să se răzbune și să îndrepte dezonoarea abătută asupra neamului lor. Roninii străbat o lume sălbatică, populată de creaturi mitice și ființe fabuloase și au nevoie de ajutorul lui Kai. O fascinantă legendă japoneză prinde viață într-o carte irezistibilă și un film de succes.

(prezentarea editurii)

Robin Hobb3. Misiunea Bufonului, de Robin Hobb

„(…) în această continuare greu de lăsat din mână a trilogiei Farseer, Hobb păstrează standardele înalte pe care le știm știm deja din seriile ei fantasy. Cartea aceasta te ține treaz până în zori”. (Publishers Weekly)

Misiunea bufonului continuă aventurile unuia dintre cei mai îndrăgiți eroi din literatura lui Robin Hobb, într-un prim volum din trilogia Omul arămiu, care se anunța cea mai spectaculoasă scriere a autoarei.

(prezentarea editurii)

II. Un pachet de cărți ale scriitoarelor Babel

scriitoare babel

Pachetul scriitoarelor Babel conține două volume:

Kenize Mourand1. În orașul de aur și argint, de Kenize Mourand

La jumătatea secolului al XIX-lea, Lucknow, „oraș de aur și argint”€œ, splendid simbol al armoniei dintre musulmani și hinduși, se transformă în câmp de luptă. Conflictul ia proporții. Minunata Hazrat Mahal devine sufletul unei revolte care se va sfârși aproape peste un secol, când India își va câștiga independența.

Frescă istorică pe fundalul căreia se țese o poveste de dragoste ca o broderie din alte timpuri, în orașul de aur și argint istorisește destinul unei eroine neînțelese, prima femeie care a jucat un rol în eliberarea Indiei. Kenize Mourad pune întrebări neliniștitoare despre drepturi și îndatoriri, despre fericire și supliciu, despre libertate și soartă, într-un roman de savurat la fiecare pagină.

(prezentarea editurii)

Muriel Barbery2. Eleganța ariciului, de Muriel Barbery

În Eleganța Ariciului „sunt două eroine: o fetiță precoce și o portăreasă care-și ascunde bine jocul, încercând să lase impresia că e doar o portăreasă, ea fiind de fapt foarte citită, foarte erudită și foarte fină.

Sunt două singurătăți care, pe măsură ce în clădirea în care locuiesc se petrec anumite evenimente, ies încetul cu încetul din singurătate, se schimbă, se transformă, renasc. Vor trăi o grămadă de transformări interioare. De îndată ce am spus asta, mi se pare un pic superficial. De fapt, când scriu, nu o fac ca să spun o poveste, chiar dacă, la capăt, ea însăși se povestește. Scriu pentru plăcerea cuvintelor și a stilului; îmi place mult să simt asta scriind texte și, în plus, să încerc de fiecare dată plăcerea unică de a scrie, într-un mod cât mai potrivit și cât mai pur posibil, sper eu, ceea ce resimt.” (Muriel Barbery)

(fragment din prezentarea editurii)

III. Un pachet de cărți ale scriitoarelor Damen Tango

scriitoare damen tangoPachetul scriitoarelor Damen Tango este compus din două cărți:

Sylvie Germain1. Întâmplări dintr-o viață, de Sylvie Germain

Totul începe cu o fotografie, apoi încă una și încă una. Un album de familie, cu amintiri dureroase, se recompune într-un roman al trăirilor intime. Sylvie Germain explorează multe teritorii delicate: secretul originii, spaima copilului, revolta adolescenței sau suferințele celorlalte vârste, moartea, neputința, dar și dragostea, bucuria, speranța.

(fragment din prezentarea editurii, cronica noastră aici)

Georgina Harding2. Pictorul fără glas, de Georgina Harding

Iași, România, începutul anilor  ’50. Pe treptele unui spital este găsit un bărbat fără nume. Surd și mut, necunoscutul începe să comunice numai când Safta, o asistentă medicală, îi aduce hârtie și un creion cu care să deseneze. încet, chinuitor, amintirile încep să se aștearnă pe foi. Iar amintirile lui sunt și amintirile Saftei, pentru că străinul este Augustin, fiul bucătăresei de la conacul pe care l-a avut odinioară familia Saftei. Destinele celor doi protagoniști s-au despărțit însă într-o vară toridă. După care au urmat războiul și invazia stalinistă, în urmă cărora totul s-a schimbat.

(fragment din prezentarea editurii)

Cum câștigați unul dintre cele trei pachete

Pentru a intra în tragerea la sorți pentru unul dintre cele trei pachete de cărți ale scriitoarelor Nemira trebuie să ne spuneți, într-un comentariu, în lumea ficțională a cărei scriitoare de mai sus ați vrea să vă pierdeți în această primăvară și de ce.

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar cei trei câștigători vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 4 – 10 martie (inclusiv).

Câștigătorii vor fi anunțați pe 11 martie.

Mult succes!

221 comentarii
  1. Stefania Bercaru

    Lumea scriitoarei Sylvie Germain pare plina de lucruri interesante, pornind de la ceva ce avem toti: amintiri. Mi-ar placea colectia Damen Tango.

    (Comentasem mai sus doar cu prenumele, va rog considerati acest comentariu pentru participare. Multumesc!)

    Reply
  2. Emanuela Cirligeanu

    Mi-ar placea sa ma pierd in lumea scriitoarelor Babel. Cartea lui Kenize Mourand, În orașul de aur și argint, este o carte despre puterea si capacitatea de a lupta pentru lucrurile in care crezi, intr-o lume in care totul este impotriva. Sper sa o citesc curand.
    Nici cartea lui Muriel Barbery, Eleganta ariciului, nu pare sa fie mai prejos, ducandu-ma cu gandul la alta carte pe care o ador, cartea lui Eric Emmanuel Schmitt, Oscar si Tanti Roz. Probabil ca cele doua nu se aseamana, insa mi-ar placea sa o citesc si sa imi dau seama de asta.

    Reply
  3. Radu Cirligeanu

    Lumea lui Sylvie Germain pare o lume interesanta, in care m-as putea pierde usor si m-as putea regasi la fel de usor, cu ajutorul imaginatiei. De aceea colectia Damen Tango este preferata mea din cele trei pe care le oferiti.

    Reply
  4. VASILE CLAUDIA

    Mi-as dori tare mult sa ma pot pierde in lumea lui Suzanne Collins,imi place tare mult acest gen de carte, ma ajuta sa stiu cum reactionam in anumite situatii .

    Reply
  5. Popescu Oana-maria

    Mi-ar placea sa ma pierd in lumea propusa de Muriel Barbery. Pentru ca pare a fi o lume a transformarii, a alegerilor intelepte, dar in care nu lipsesc elemente ale ludicului.

    Reply
  6. Ciucu Ana-Maria

    Mi-ar placea sa ma pierd in lumea lui Kenize Mourand, sa descopar India din sec XIX, sa aflu istoria orasului de aur si argint. Mi-ar placea sa-mi bucur primvara cu colectia Babel.

    Reply
  7. Mihaela Stratu

    Aș prefera să mai găsesc reflectată (încă) o parte din mine si nu să mă pierd hălăduind prin lumea lui Muriel Barbery 🙂 Pentru că întâlnirea dintre o fetiță precoce și o doamnă ce aparent e doar o portăreasă, nu poate fi decât interesantă/ misterioasă/ magică/ aducătoare de sens.

    Reply
  8. Florescu Andreea

    Mi-ar placea sa ma pierd in lumea lui Suzanne Collins: desi este intesata de primejdii, nu lipseste din ea nici aventura, nici adrenalina, actiunea ori provocarea. Ca sa nu mai zic ca ar fi un loc numai bun ca sa-mi testez limitele, instinctele si capacitatea de supravietuire.

    Reply
  9. Iuliana Coceanga

    in lumea lui Suzanne Collins…pentru ca ne arata cat de puternice putem fi noi, femeile, atunci cand avem un scop 🙂

    Reply
  10. Oana

    mi-ar plăcea să trăiesc în lumea lui Suzanne Collins, însă nu participând la Jocuri. știu că acestea reprezintă punctul central al întregii lumi, mai ales în prima carte, însă mie mi-ar plăcea mai mult să trăiesc în cea de-a treia carte. mi-ar plăcea să fac parte din cei care contribuie la schimbarea regimului. mi-ar plăcea să fiu parte din revoluție. și dacă ar fi să aleg un district în care să mă nasc, aș alege districtul 4, pentru că mi-a plăcut Finnick 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *