Azi e o zi frumoasă, prima de petreceri, căci multe persoane îşi sărbătoresc ziua de nume. Le spunem şi noi „La mulţi ani!” şi le dorim petrecere frumoasă, care să dureze trei zile şi trei nopţi, precum nunţile de la curtea împăraţilor din poveşti.

Şi dacă tot se anunţă petreceri memorabile, tortul trebuie să fie pe măsură, nu credeţi?

Fie că sunteţi sărbătorit şi vreţi să vă impresionaţi prietenii, fie că vă număraţi printre invitaţi şi doriţi să veniţi cu un cadou interesant, nişte cărţi cu coperte glazurate, paginile pufoase de aluat dulce şi textele de ciocolată sunt o alegere potrivită. Nu e prima dată când vă aducem în atenţie minunatele şi apetisantele torturi sub formă de cărţi sau inspirate de ele, v-am mai arătat unele pe ici pe colo. Dar, cum se pare că tot mai multă lume le-a prins gustul, apar mereu reţete şi idei noi.

Ce-aţi zice să începem cu câteva delicioase ediţii Penguin? Nu am găsit reţeta, dar tare aş vrea să cred că e vorba despre un tort de portocale şi feliile-cărţi sunt pe cât de dulci, pe atât de parfumate.

6a01287616a4be970c0134855a83eb970csursa

Câteva porţii de fantezie şi vreo două înghiţituri de science-fiction vor asigura succesul oricărei petreceri.

900x900px-LL-0c2d90d1_modulescopperminealbumsuserpics654108Stack_of_books_1sursa

O să ne lingem pe degete după câteva capitole cu frişcă din romane celebre şi îndrăgite ale literaturii universale. Fraţii Karamazov au gust de migdale, iar în compoziţia pentru Marele Gatsby pot să jur că a fost adăugat un strop de bourbon.

literary-birthday-cakes-purplesursa

Din romanul The Notebook, vârf semeţ de tort, curg râuri de ciocolată şi caramel.

web-wedding-cake

Dacă tot am amintit de poveşti de dragoste, ar trebui să o gustăm pe una dintre cele mai cunoscute: Romeo şi Julieta, piesă plină de esenţe.

5058410905_c034cff0fc_bsursa

Ce să alegem: cartea, filmul sau tortul cu fondant High Fidelity? Eu aş zice că pe toate trei, voi ce părere aveţi?

ranisursa

Tortul cu cremă fină de cacao şi cu marţipan pare făcut după o reţetă veche de-a bunicii şi are la bază blaturi ce întruchipează romane deosebit de frumoase, cu un parfum aparte. Le-am devorat pe cele din bibliotecă, acum avem ocazia să le devorăm pe cele cu gust dulce-amărui din farfurie.

d13c3e8b9fcfe13bb31b5621094655f8sursa

Fiecare înghiţitură din tortul Harry Potter e o porţie de magie, aşa că aveţi grijă în ce cantităţi îl consumaţi, n-aş vrea să vi se întâmple lucruri ciudate .

harry5

sursa

Filele de zahăr ars ne spun basme şi ne răsfaţă simţurile. Tot ele ne spun că povestea dulce nu s-a terminat, căci urmează şi alte motive de sărbătoare în care putem savura cărţile-tort.

tea and booksursa

Sursă imagine principală

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *