Inspirați de ultimul roman lansat în Colecția „Babel”, Viaţa de poveste a lui A.J.Fikry, de Gabrielle Zevin, Editura Nemira a inițiat campania „Superlibrarii” prin care își propune ca, împreună cu aceia dintre voi care se bucură de plăcerea lecturii, să îi facă cunoscuţi pe cei care îşi dedică viaţa cărţilor – librarii, cei care, de multe ori, trec neobservaţi, ne schimbă viaţa prin recomandările de lectură pe care ni le fac.

Viaţa de poveste a lui A.J.Fikry, de Gabrielle Zevin, este un roman emoţionant despre un librar, dragostea de cărţi şi dragostea pentru ceilalţi. Convinși că toți cititorii cunosc oameni îndrăgostiţi de cărţi, ce își petrec viața în spaţiul cochet al librăriilor, asemenea lui A.J.Fikry, Editura Nemira lansează această provocare de a-i face cunoscuți.

Lansat la Bookfest, Viața de poveste a lui .J. Fikry este un roman amuzant și relaxant, un pic trist, dar și cu mult optimist în același timp, despre cărți, depre viață și despre cum literatura ne influențează viețile, ni le înfrumusețează și ni le îmbogățește. Inițial, un tip morocănos și asocial, A.J. Fikry reușește să creeze în jurul cărților și a librăriei sale o comunitate frumoasă și insolită. E un roman care te destinde și te binedispune și pe care nu ai cum să-l citești altfel decât cu un zâmbet în colțul gurii.

Prin urmare, dacă ştii și tu un astfel de librar care le face viaţa mai specială celor din jurul său sau dacă acest librar ţi-a schimbat chiar ţie viaţa recomandându-ţi o carte de neuitat, atunci poți spune cine este şi îi poți face cunoscută povestea lăsând un comentariu pe blogul Nemira. Cele mai frumoase poveşti vor participa la tragerea la sorţi ce are ca premii un pachet de cărți Nemira la alegere și un e-reader Evobook 3.

Între timp, puteți urmări seria de interviuri cu superlibrari care vor apărea pe tot parcursul lunii iunie pe site-urile şi blogurile care susţin campania.

Librării partenere: Humanitas, Cărtureşti, Librarium, Compania de librari CLB.

Susţinători: Adevărul.ro, Bookaholic, Bookblog, Booktopia, Sub25, Blogul unei cititoare de cursă lungă.

Blogger literar, absolventă de filologie și studii vizuale, doctor în filologie al Universității din București din anul 2012, autoare a volumului „A juca sau a fi jucat. Ingmar Bergman și șahul cu moartea” (Ed. Universității din București, 2014).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *