Faptul că azi, 23 aprilie, e Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor e cunoscut de toţi iubitorii de literatură. Chiar dacă prin ţară cele mai multe petreceri îi vor avea în centru pe cei al căror nume e celebrat tot astăzi şi cărora le urăm şi noi „La mulţi ani”, să nu uităm să sărbătorim frumos carţile noastre dragi, cele care de atâtea ori ne-au deschis porţi către universuri magice, ne-au răspuns la întrebări sau au sădit în mintea noastră altele, ne-au descris poveşti dintre cele mai diverse sau ne-au făcut să ne îndrăgostim iremediabil de vreun personaj.

Fie că alegeţi să citiţi, să faceţi cadou cărţi, să le îmbrăcaţi cu coperte noi pe cele din bibliotecă, cartea trebuie să fie astăzi în prim-plan. Ea este fundamentul cunoştinţelor noastre, de la manuale şcolare la cărţi şi albume de specialitate, ne-a ajutat să ne formăm cultura, să ne hrănim curiozităţile, să cunoaştem lumea cu toate frumuseţile şi misterele ei.

Foundation – ulei pe pânză

Curious – ulei pe pânză

Cărţile ne-au ajutat să ne cunoaştem mai bine, ne-au dat încredere în noi şi curajul de a ne arăta lumii aşa cum suntem.

The Stand – ulei pe pânză

Ne-am pierdut uneori printre ideiile exprimate în paginile vreunei cărţi, dar am continuat să citim, convinşi fiind că tot acolo vom găsi răspunsuri.

Lost – ulei pe pânză

De multe ori am găsit alinarea în cuvântul scris, ne-am simţit iluminaţi, mai aproape de divinate. Am învăţat să primim şi să dăruim iubirea, să-i acceptăm pe cei din jurul nostru chiar dacă nu-i înţelegem mereu.

The Chapters – ulei pe pânză

Cărţile ne-au schimbat profund modul de a gândi, de a privi lumea, de a înţelege lucrurile, ne-au transformat în oameni mai buni şi mai înţelepţi.

Metamorphosis – ulei pe pânză

Am citit pe nerăsuflate capitole întregi, devorând zi şi noapte cărţi cu care la un moment dat aproape că ne-am contopit.

Fuse – ulei pe pânză

Luminoasele tablouri de mai sus sunt creaţia artistei Claire Elan, care a reuşit să capteze atât de frumos şi expresiv esenţa şi rolul cărţilor în viaţa noastră.

sursa imaginilor: leftcoastgalleries.com

sursa main image

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *