Vara este în toi, suntem încă în vacanţă şi ne putem bucura de căldură, de zile lungi şi parfumate, de explozia de culoare a naturii, de călătorii în jurul lumii. Pentru o vacanţă reuşită în care să se îmbine armonios atracţia pentru locuri exotice şi dragostea pentru cărţi, vă invit astăzi la…bibliotecă. Mai exact The Library, Koh Samui, Thailanda.

Pe frumoasa insulă cu plaje albe, în mijlocul vegetaţiei luxuriante, se găseşte The Library, un hotel deosebit, cu un aspect minimalist şi elegant, gândit şi realizat de arhitectul designer Tirawan Songsawat. Cu o deschidere catre ocean la Chaweng Beach, complexul de studiori se întinde pe 6400 metri pătraţi, printre frumoşi copaci bătrâni, căci în realizarea acestui proiect s-a urmărit protejarea mediului natural.

sursa

Ideea acestui hotel cu accente livreşti i-a fost inspirată designerului în special de imaginea turiştilor care citesc la plajă, dar şi a celor întâlniţi în restaurante şi cafenele sau pe marginea piscinelor. E adevărat, cărţile sunt de multă vreme un companion plăcut în călătorii, aşa că, de ce n-ar exista şi astfel de locuri care să aducă împreună turismul şi literatura?

sursa

Designerul proiectului s-a gândit ca, alături de frumuseţea peisajelor şi ambianţa plăcută, să ofere turiştilor şi posibilitatea de a-şi peterece timpul citind, vizionând filme şi ascultând muzică. Acesta este motivul pentru care, alături de apartamente, se gaseşte pe plajă, într-o clădire albă şi luminoasă, biblioteca  cu o colecţie de cărţi bune, filme frumoase şi muzică relaxantă.

sursa

sursa

Pe teritoriul complexului hotelier, vom întâlni sculpturi moderne înfăţişând cărţi sau oameni citind, iar restaurantul aflat pe malul mării e numit The Page.

sursa

sursa

sursa

Totul ne îndeamnă la lectură, fie că suntem la umbra copacilor, pe marginea piscinei, pe plajă sau în intimitatea camerelor cu vedere la ocean. Proprietarii locului consideră fiecare cameră o pagină de carte, iar turiştii care vin aici sunt „scriitorii” care îşi lasă amprenta şi scriu propria poveste. Prin iarbă vom găsi pagini numerotate, ele reprezentând de fapt numărului camerelor.

sursa

”If you can finish one book while staying with us, we think that is more than an accomplishment of our team”, consideră personalul hotelului.

Exotica Thailanda ne aşteaptă, cărţi găsim la destinaţie, vacanţa noastră se anunţă perfectă.

sursa

sursa main image

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *