Concurs închis! Câştigător: Anca M. Mulţumim tuturor pentru comentarii şi propunerile interesante.

Începând de azi şi până vinerea viitoare puteţi câştiga un pachet de 3 cărţi din colecţia Top 10+ a editurii Polirom. Iar cărţile sunt mai mult decât de top: Iubita locotenentului francez, de John Fowles; Fraţii Karamazov, a lui Dostoievski; şi Un om sfârşit, de Giovanni Papini.

Pentru a câştiga acest frumos pachet de cărţi-repere pentru literatura secolului XX trebuie să răspundeţi la următoarea întrebare: ce carte foarte importantă pentru literatura secolului trecut, care v-a plăcut, v-aţi dori să fie publicată în colecţia Top 10+ şi de ce. Deadline: Vineri, 16 decembrie, ora 12.00.

Noi, echipa Bookaholic, vom selecta răspunsul câştigător dintre cele mai interesante şi creative comentarii primite de la voi (aveţi grijă ca adresele de e-mail indicate să fie valide şi corecte, pentru a vă putea contacta). Şi trebuie să recunoaştem că ne tentează toate aceste cărţi mari în format mic: altfel de apropii de ele 🙂 ÎNCHIS!

Mult succes!

 

38 comentarii
 1. AvatarDogaru Alexandra Anamaria

  “Maitreyi” de Mircea Eliade. Este o carte care s-a bucurat de popularitate datorita povestii de dragoste. Stim ca este o impletitura a insemnarilor facute de narator si confesiunea acestuia; se povestesc evenimentele legate de viata lui in India si bineinteles, de Maitreyi. Merita sa fie publicata in top 10+ pentru ca o alta generatie sa se bucure de mesajul profund transmis de aceasta carte minunata pe care am citit-o si recitit-o de peste 10 ori…

  Reply
 2. AvatarClaudiu

  Zorba grecul – Nikos Kazantzakis

  Este o carte ce ne prezinta sufletul omului modern omul ce cauta un alt inteles pentru viata. Gandul ca omul Zorba chiar a existat imi da fiori , ce fanstastic ar fi fost sa-l intalnesti in persoana.

  Reply
 3. AvatarRA

  Edmond About, Regele muntilor
  De ce?
  Pentru ca nu am gasit-o la nicio biblioteca si vreau sa o citesc din pura curiozitate.

  Reply
 4. AvatarANTON TRAIAN

  Poate veti parea surprinsi , dar parerea mea este ca ar trebui sa redescoperim CARTEA ROMANEASCA de calitate , iar in secolul XX avem de unde alege…
  Cu toate ca Sadoveanu ar fi un personaj condamnat din punct de vedere politic , lucarile sale sunt de o reala originalitate si stau la temelia literaturii romane a secolului XX.Romanele sale istorice sunt de o reala calitate literara , din nefericire lasate in uitare atat la nivelul scolii cat si a Societatii romanesti de astazi.
  Orice ar spune si oricine ar comenta opera literara a lui Sadoveanu trebuie redescoperita de generatia actuala…

  Reply
 5. AvatarDarya

  Initial as fi vrut sa spun *Maitreyi* a lui Eliade , dar am vazut ca a mai scris cineva despre aceasta carte.Acum as opta pentru *Dragostea nu moare* ,o replica la cartea lui Eliade scrisa chiar de protagonista -Maitreyi Devi ,care in aceasta carte se numeste Amrita. Este o carte la fel de tulburatoare ca si prima , in care eroii sunt aceeasi , doar numele lor sunt altele-in prima sunt Allan si Maitreyi ,iar in a doua sunt Mircea si Amrita.Dupa sentimentele profunde pe care ni le-a insuflat prima carte , in *Dragostea nu moare* Amrita este profund dezamagita de faptul ca Mircea a facut publica relatia lor si nu recunoaste ca intre ei ar fi avut loc o relatie intima. Din unele contradictii care apar intre cele doua povesti nu ne ramane decat o mare dilema si nu mai reusim sa intelegem ce s-a intamplat cu adevarat intre cei doi. Oricum , sentimentele si emotiile pe care le-am trait ori de cate ori am citit si recitit cele doua carti , in foarte putine carti le-am mai intalnit si daca ar mai aparea o a treia carte despre aceasta iubire la fel de incantata as fi sa o citesc.

  Reply
 6. AvatarCerasela

  Este destul de greu sa propui doar o carte pentru colectia Top 10+, intrucat in minte imi vin cel putin tot atatea titluri de succes in viziunea mea. Am sa propun Batranul si marea – Ernest Hemingway o carte care pe mine m-a miscat profund, amintindu-mi valori de viata pe care ar trebui sa le respectam si sa le apreciem fiecare dintre noi, indiferent de vremurile in care traim. Cartea merita, daca nu devorata, macar citita. Este o alegorie superb redata, cu o multitudine de semnificatii, in spatele carora se ascunde o poveste limpede dar profunda, simpla dar emotionanta, cuceritoare si plina de semnificatii. Am sa redau doar doua dintre ele (restul lasandu-i pe cei care nu au citit inca cartea, sa le descopere) : neîmpăcarea geniului cu mercantilismul lumii care nu-l înţelege şi pilda creştină că în cer nu iei nimic cu tine.

  Reply
 7. AvatarCarnariu Teodora

  Multe carti mi-au placut, dar prima care imi vine in minte este “Pe aripile vantului” . De ce, poate o sa va intrebati? Poate pentru ca am citit-o cand eram o adolescenta visatoare, avand sursa de inspiratie o imagine decupata dintr-o revista cu Scarlett si Rhett, fara a fi vazut filmul pana atunci. Am fost asa de absorbita de carte ca doua zile am stat in casa si am citit-o la lumina lampadarului, cu stolurile coborate, nu care cumva soarele stralucitor de vara sa ma imbie la plimbare. De parca ar fi avut cum… Imi imaginam fiecare actiune si imi amintesc ca, atunci cand am vazut filmul, doar “doisprezece stejari” mi-o imaginasem diferit . In rest filmul a intregit foarte bine emotia care mi-a creat-o aceasta carte cand am citit-o.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *